LIGA BBVA
Esports 30/12/2015

Rafa Benítez salva el cap gràcies als gols de Cristiano i les decisions arbitrals (3-1)

González González ha xiulat dos penals en contra la Reial Societat i no ha vist aquells fets pel Madrid

T.p.
Cristiano Ronaldo, després de marcar de penal

BarcelonaEl Reial Madrid ha derrotat la Reial Societat (3-1) en un partit marcat per les greus errades arbitrals contra l'equip basc. Rafa Benítez, molt xiulat per l'afició, ha salvat la feina en el primer partit dels blancs després de les informacions referents a una petició dels jugadors del Madrid per fer fora el seu entrenador. "No tenia la sensació de viure una pilota de partit, només penso en el proper partit" ha dit el tècnic.

La Reial Societat ha arribat al descans perdent malgrat haver jugat un bon primer temps. A més, els seu golejador, Agirretxe, s'ha retirat lesionat després de topar amb Keylor Navas i Canales tampoc ha acabat el primer temps després de trencar-se els lligaments del genoll. Dues lesions, dos penals en contra i un nou penal no xiulat sobre Agirretxe han ajudat al Madrid malgrat la manca de joc col·lectiu dels locals. Rulli, porter dels bascos, ha fet dues aturades bones, però Keylor Navas també ha tingut feina en un partit d'anada i tornada, sense control dels homes d'un Benítez xiulat per l'afició local.

Benítez, qui havia denunciat una campanya contra el club, el president Florentino Pérez i ell mateix, no ha aconseguit aturar els atacs d'una Reial que ha perdonat massa. Danilo ha jugat un partit molt dolent en defensa i només l'efectivitat de Cristiano (57 gols aquest any 2015) ha evitat una desfeta local.

Un primer temps marcat pels penals

L'equip d'Eusebio ha protestat molt les decisions del col·legiat González González, qui ha assenyalat dos penals a favor del Madrid abans del descans. I els dos no ho eren. Primer, Benzema s'ha deixat caure però Cristiano ha xutat el penal al cel de Madrid (24'). Als 42 minuts, Carlos Martínez ha bloquejat una centrada amb el cos, però la pilota, després de topar la seva cuixa, ha acabat al braç. Malgrat que el reglament estableix que si la pilota toca el braç després de tocar una part diferent del cos no és penal, l'àrbitre l'ha xiulat. I ara si, Cristiano ha marcat (1-0, 42').

L'acta del partit entre el Madrid i la Reial Societat

De fet, el President de la Reial Societat Jokin Aperribay ha baixat a la zona de vestidors al descans per increpar el col·legiat, tal com apareix a l'acta del partit. "A"

A la segona part, Bruma, qui havia entrat per Agirretxe, ha marcat el gol de l'empat amb un bonic xut. Poc després, amb el Bernabéu xiulant, Pepe ha comès penal sobre Yuri, penal de nou no xiulat.

El Madrid sentència a la contra

Benítez ha decidit treure de la gespa James per donar entrada a Kovacic, per tal d'aturar les contres basques. El Madrid, una mica més sòlid en defensa, ha marcat el 2-1 gràcies a una rematada de Cristiano després d'un servei de cantonada (2-1, 70'). La Reial ha intentat empatar de nou, però el Madrid, tancat, ha defensat millor i Lucas Vázquez ha marcat el 3-1 als 88 minuts després d'una assistència de Gareth Bale.

Benítez ha defensat el partit dels seus jugadors afirmant que "hem controlat tot el partit amb l'excepció de 10 minuts", lloant la feina de Cristiano Ronaldo. "Ha liderat el joc. I després de fallar el penal, ha estat valent en voler tirar el segon penal també".