EL CLÀSSIC
Esports 20/08/2011

El Madrid defensa Mourinho atacant

El departament de comunicació del Reial Madrid va informar diferents mitjans d’una reunió dijous entre Florentino Pérez i José Mourinho. Reunió de la qual el portuguès surt reforçat.

Toni Padilla
3 min
Enfrontats de nou Florentino Pérez i Sandro Rosell s'han vist obligats a afrontar una situació complicada després del clàssic.

Barcelona.Després de veure que la seva imatge com a club ha quedat malmesa per culpa del final esperpèntic de la Supercopa d'Espanya, el Reial Madrid ha posat en marxa una operació per sortir tan ben parat com sigui possible de tot plegat. La idea és utilitzar alguns mitjans de comunicació com a plataforma per escampar un corrent d'opinió que posi a la mateixa altura els jugadors i tècnics del Barça i els del Madrid. El Madrid vol que el seu mal perdre es converteixi en una baralla en què les responsabilitats siguin compartides per tots dos clubs. La idea és admetre errades, però criminalitzar el Barça per posar-lo a lamateixa altura.

Florentino Pérez s'hauria reunit amb José Mourinho. Pérez va dir a Mourinho que gestos com aquests no encaixen amb la tradició del club blanc. Aquesta esbroncada, però, va anar acompanyada d'una suposada conversa en la qual després d'escoltar el seu tècnic, Florentino li va deixar clar que li dóna suport, ja que admet que hi va haver una provocació constant per part de jugadors i tècnics del Barça. I que, davant del linxament mediàtic i d'aquestes provocacions, estarà al costat del tècnic de Setúbal. Una estirada d'orelles més virtual que real, ja que després de veure com fins i tot bona part de la premsa de Madrid criticava Mourinho, el club li dóna suport i inicia una operació per protegir-lo, utilitzant en alguns casos mitjans que dijous van criticar el portuguès.

Antonio García Ferreras, que va ser director de comunicació del Madrid, ja va publicar ahir un article al diari Marca en què afirmava que hi havia "hipocresia" en el fet de no jutjar igual els dos clubs. García Ferreras, actual director de La Sexta, encara és un dels homes de confiança de Florentino Pérez i té molt de pes a l'hora de dirigir les estratègies de comunicació del club. Al març, el mateix dia que el Barça va ser acusat per una informació de la cadena Cope, Garcia Ferreras publicava un article en què lloava el Madrid per denunciar una Lliga en la qual els controls de "dopatge tenen el rigor d'un estudi de mecànica quàntica de Benny Hill". Ahir, de nou, un article seu coincidia amb l'inici d'una campanya per atacar el Barça.

Diferents mitjans de comunicació, citant obertament el club blanc com a fons de la informació, van acusar Pep Guardiola afirmant que va adreçar-se a la banqueta blanca durant el partit amb les paraules "Sou una banda, sou una banda". Segons El Mundo , la frase textual és "Sou una puta banda".

De Messi s'afirma que va dir a Mourinho, abans de xutar una falta, "Pica-la, tu", i el programa Punto Pelota va oferir unes imatges en què l'argentí fa un gest amb la mà -davant de la banqueta blanca, després de fer el gol del triomf- que, segons fonts blanques, hauria estat clau per escalfar els ànims i iniciar la baralla final.

A més, el diari Marca informava del malestar entre els jugadors del Madrid amb les declaracions de Xavi i Piqué, que van criticar la imatge oferta pels blancs. Segons aquestes fonts, els jugadors del Madrid creuen que les declaracions dels dos jugadors catalans demostren que no volen posar pau després de la polèmica. Malgrat tot, TV3 va informar ahir que Casillas va parlar amb Xavi via SMS per posar pau.

La directiva del Barça ha decidit que, de moment, no farà res. Malgrat que persones com el mateix Joan Laporta demanaven ahir una resposta de la directiva de Rosell, el club ha preferit consultar la situació amb els principals implicats: els membres del cos tècnic i Guardiola. Ells també pensen que el millor és no trencar relacions ni fer comunicats, i deixar que la situació passi. Des del Barça pensen que les acusacions que arriben des de Madrid no tenen una base sòlida i que la imatge del club no ha resultat tan afectada com la d'un Madrid i d'un Mourinho molt criticats per tota la premsa internacional.

stats