LLIGA DE CAMPIONS
Esports 19/09/2012

El Madrid tira d'èpica per vèncer el City més garrepa

Albert Solé
Els jugadors del Madrid fan pinya per celebrar el gol de Cristiano Ronaldo al minut 89, que va donar-los el triomf contra el City.

El Reial Madrid va guanyar el primer partit de la Champions gràcies a un gol de Cristiano Ronaldo, que sí que va celebrar, en el temps afegit. El duel no havia sigut gran cosa fins que es va avançar el City -exageradament defensiu- als 68 minuts, i el partit va embogir. Qualsevol hauria pogut guanyar, però el factor Bernabéu, reconciliat amb el seu equip i la seva estrella, va ser determinant.

Si José Mourinho és un entrenador que no té manies a fer un plantejament defensiu si cal, Roberto Mancini sempre ho és, de defensiu. Així, entre el portuguès, que volia renunciar a la pilota amb un mig del camp format per Alonso-Khedira-Essien -Modric i Özil a la banqueta, i Sergio Ramos també, castigat-, i el plantejament gasiu de l'italià, el partit va ser dolent amb ganes per l' absència del City, fins al 0-1.

L'autèntic heroi de la primera meitat va ser el porter anglès, Joe Hart. Gràcies a ell els primers 45 minuts no van acabar amb una clara victòria del Madrid. Ni Cristiano ni Higuaín, amb ocasions claríssimes i xuts de totes les distàncies, no van poder perforar la xarxa del primer porter anglès bo des de David Seaman. El Manchester City no va aparèixer per l'àrea de Casillas en cap moment, i l'ocasió més perillosa dels citizens va ser un contracop ben portat per Touré, que Silva va espatllar amb un xut contra un defensa.

La segona meitat va seguir el mateix guió fins que Mancini va tenir un moment de clarividència i va posar Dzeko al camp al quart d'hora de la represa. El davanter bosnià va tardar només 6 minuts per demostrar la seva qualitat, i en un contracop llampec de Touré, Dzeko va avançar el City. Amb el 0-1 el partit es va trencar i els dos entrenadors van perdre les pors. L'equip anglès, que abans del gol ni s'havia acostat a Casillas, de cop va tenir un parell d'ocasions clares amb les quals podria haver rematat els blancs. Però Mourinho també es va treure la cotilla, va posar al camp més jugadors ofensius, i Marcelo va fer un gran gol per l'escaire de Hart (min 75). Quedava un quart d'hora, però el partit ja estava obert. Kolarov va tenir un cop de sort quan va penjar una falta a l'àrea, no la va tocar ningú, i Casillas es va empassar la pilota (min 85). A cinc minuts per al final i amb el marcador en contra, el Madrid va tirar de la clàssica èpica del Bernabéu. Primer Benzema va fer un golàs des de la frontal per fer el 2-2, i Cristiano en el temps afegit va sentenciar gràcies a la primera errada del porter Hart.