23/10/2016

El Madrid ja és líder tot i les errades de Cristiano

Cristiano intentant rematar al costat de Varane.

BarcelonaUn gol d’Álvaro Morata a sis minuts del final va donar el triomf i el lideratge al Reial Madrid (2-1). Els homes de Zinedine Zidane no van jugar un bon partit contra l’Athletic Club, però van aconseguir sumar els tres punts. Malgrat que Benzema va marcar durant els primers minuts, l’Athetic va aconseguir ordenar-se sobre la gespa i abans del descans Sabin Merino ja havia marcat el gol de l’empat. A la segona part una errada defensiva d’un Madrid tou darrere va deixar Iñaki Williams sol davant de Keylor Navas, però el davanter de l’Athletic va xutar per sobre del travesser. Zidane va donar minuts als dos jugadors que solen revolucionar l’atac madridista, Morata i Lucas Vázquez, i va ser el primer qui va aconseguir solucionar els problemes del Madrid amb un gol a sis minuts per al final. Iñaki Williams hauria pogut empatar en una nova errada defensiva, però no era el seu dia. Tampoc era el dia de Cristiano Ronaldo, que ja porta quatre partits consecutius al Santiago Bernabéu sense marcar. El portuguès mai s’havia estat tants partits sense marcar a casa, i ahir va fallar, tot sol davant de Gorka, el 3-1 en l’últim segon. Cristiano ha fet tot just dos gols a la Lliga.

Florentino, sense problemes

Abans del partit els socis compromissaris del Madrid van aprovar la gestió econòmica de Florentino Pérez. L’assemblea va aprovar les comptes de l’exercici 2015-2016 (amb uns ingressos superiors als 600 milions d’euros) i una previsió de 50 milions de benefici per al present curs. En total es van registrar 1.300 vots a favor, 38 en contra i 19 abstencions en la votació dels comptes de la passada temporada i 1.294 vots a favor, 41 en contra i 23 abstencions per als comptes de la pròxima campanya. Malgrat alguna veu crítica, l’assemblea no va suposar cap problema per al president del Madrid, que va dir als socis: “M’he jugat tot el meu patrimoni personal per vosaltres”, i va afegir que la plantilla d’aquesta temporada del primer equip madridista és “la millor” que han tingut. Com altres cops, Florentino va preguntar als socis si donaven permís als periodistes per poder ser a l’assemblea, i va escoltar com els presents deien, entre rialles, que no. Florentino ja ha fet aquesta broma altres anys, i després ha donat permís als periodistes per continuar a la sala.