LA RESSACA DEL CLÀSSIC
Esports 05/05/2011

El Madrid prepara el contraatac amb nous fitxatges

Toni Padilla
5 min
AVIAT HI TORNARAN 01. Pep Guardiola va respirar tranquil dimarts a la nit, però a l'agost es tornaran a trobar. 02. Mou fent el gest del robatori a la càmera.

José Mourinho va baixar de l'autocar a l'aeroport del Prat i en veure les càmeres de televisió que l'esperaven va fer un gest prou clar amb la mà dreta. Un periodista, més que preguntar, li cridava: " ¡José, otro robo, otro robo! " I ell seguia gesticulant, acusant de lladres el Barça. Cristiano Ronaldo, obedient, va fer el mateix gest.

José Mourinho ha imposat el seu discurs al Madrid, i malgrat quedar eliminat de la Lliga de Campions, el portuguès veu com aquesta sèrie de quatre duels reforcen la seva posició. Tots els estaments oficials del club han fet seva la idea que la UEFA ajuda el Barça. Cristiano parla de robatori, Iker Casillas també i Karanka reprodueix el discurs del seu cap fil per randa.

Les notícies que arriben aquests dies des de dins de la ciutat esportiva de Valdebebas són prou clares: Mourinho ja prepara la segona temporada al club blanc, i per això ja ha demanat fitxatges. Nuri Sahin, mig centre esquerrà del Borussia Dortmund, i José Callejón, de l'Espanyol, ja serien al sac. Malgrat que no són fitxatges de renom, són futbolistes que encaixen en la mentalitat del tècnic de Setúbal. Un migcampista de toc amb molt de futur per tenir alternatives al mig del camp, i un segon punta que pot jugar a la banda i que se sacrifica molt en defensa si li toca fer-ho. Sahin, nascut a Alemanya i internacional amb Turquia, és una aposta de futur. Callejón és una aposta per tenir molts recursos, ja que Mourinho sap que les temporades són llargues, carregades de partits, i que cal tenir moltes cames fresques.

José Mourinho, de fet, sempre ha defensat que els seus equips són més bons el segon any. Ho va dir en roda de premsa fa poc, justament el dia que deixava clar que cada dia es troba més a gust a la ciutat esportiva de Valdebebas. Guanyats els duels amb el director tècnic Jorge Valdano i els directius blancs que no veien amb bons ulls el seu estil, el portuguès ha guanyat un títol -la Copa del Rei- i ha fet creure a tothom que si el Barça l'ha eliminat és per les decisions arbitrals. En un sol any, la major part de l'afició ja l'adora, com va passar amb el Chelsea i l'Inter de Milà. Amb la premsa madridista no s'hi porta tan bé -com va passar al Chelsea i l'Inter-, però Mourinho sap que els rotatius i les ràdios necessiten els èxits del Madrid i que, al final, en tindrà molts sumant-se al seu discurs.

Tres mesos per al retrobament

Les semifinals de la Lliga de Campions han accentuat la distància entre Barcelona i Madrid. Malgrat algunes veus discordants, la premsa i l'entorn madridistes han comprat el producte que Mourinho ven i el tècnic portuguès manté intacte l'estatus d' enfant terrible capaç d'aturar els peus al Barça. Malgrat haver perdut la Lliga i la Lliga de Campions, els esdeveniments dels últims dies reforcen encara més la seva posició, i el portuguès ja pensa en el contraatac.

D'aquí cent dies, els dos eterns rivals es trobaran de nou en el primer dels partits de la Supercopa d'Espanya. En espera de les dates oficials, el 14 i el 21 d'agost es viurien el cinquè i el sisè duel d'aquest any, amb l'anada al Bernabéu i la tornada al Camp Nou -per internet fins i tot ja es venen entrades a llocs webs especialitzats-. A més, abans de Cap d'Any hi haurà un setè duel aquest 2011, el d'anada de Lliga. Per primer cop en la història, els dos eterns rivals s'hauran vist set cops en dotze mesos.

Durant cent dies, el Barça, per fi, farà vida sense pensar en el Madrid. Celebrarà una Lliga, prepararà una final de la Lliga de Campions i marxarà de vacances. Però Guardiola, Zubizarreta i la directiva no descansaran del tot. Saben que tot plegat és només una treva, perquè la propera temporada Florentino Perez tornarà a la càrrega. De fet, ja fa mesos que en les reunions periòdiques entre el tècnic, directius i Zubizarreta, ja es parla de la propera temporada. Ara, però, hi ha la constatació de que a Madrid els canvis seran a nivell de fitxatges. Però Mourinho seguirà al capdavant del club si no es produeix cap sorpresa.

Des de l'entorn madridista no es descarta que aquest estiu el Madrid torni a ser notícia amb un fitxatge de renom. Malgrat tenir un munt de davanters (Adebayor, Benzema i Higuaín, entre altres), una opció seria fitxar un golejador. En defensa, el tècnic portuguès també podria demanar reforços. Amb els jugadors del filial absolutament marginats dels plans de Mourinho, cada dia que passa el Madrid es converteix en un equip més car. I, curiosament, l'ha derrotat un equip que cada cop aposta més pel producte casolà.

L'estiu de Cesc?

En el partit de tornada de les semifinals, Guardiola va fer jugar fins a vuit futbolistes de la casa. Malgrat que aquest estiu el Barça es planteja seriosament fer fitxatges, les novetats segures de cara a la propera temporada són fer pujar jugadors del filial al primer equip. De mica en mica, alguns dels noms que han ocupat la banqueta blaugrana aquestes últims partits aniran gaudint de més protagonisme, i cada dia que Thiago Alcántara juga millor, s'allunya la possibilitat de fitxar Cesc Fàbregas.

De fet, el nom del jugador d'Arenys pot ser un dels noms de l'estiu. El Barça va deixar les coses ben encaminades l'estiu passat, i una nova temporada sense guanyar títols al nord de Londres és una bona raó per forçar l'adéu del maresmenc. Ara, la posició de Cesc no és la que més preocupa ara mateix, i el Madrid ho sap. Florentino Pérez vol satisfer Mourinho, però també vol donar un cop d'efecte abans de l'inici de la propera temporada, i fitxar el migcampista català seria una operació perfecta.

La posició de Guardiola serà molt important en aquest cas. Sandro Rosell, poc intervencionista a l'hora de parlar, ha entès a la perfecció que el gran actiu del club és el tècnic de Santpedor. Ja ho tenia clar abans d'aquests quatre duels, però després encara més. Amb un bon amic del tècnic de Santpedor a la secretaria tècnica, la paraula de Guardiola serà clau a l'hora de planificar la propera temporada. Amb una plantilla un pèl curta, el Barça també es mourà, especialment perquè sap que el Reial Madrid no es quedarà quiet. Si els blancs volen contraatacar el proper més d'agost, el Barça vol estar preparat.

Papers reforçats

Les semifinals de la Lliga de Campions, doncs, han acabat de reforçar la posició de dos tècnics cada dia més antagònics. Eliminant el Madrid en les semifinals de la Lliga de Campions, Josep Guardiola ha obtingut un nou èxit. L'èxit del portuguès José Mourinho, en canvi, és haver instal·lat el seu discurs al disc dur del madridisme.

Els dos entrenadors, però, van acabar rient, dimarts. Guardiola, fent una rotllana amb els seus jugadors al mig del Camp Nou. Mourinho, irònicament quan arribava a l'aeroport, conscient que els càmeres el seguien. Amb aquella rialla, va indicar que se sentia robat. Per dins, ja pensava en el contraatac blanc.

stats