02/05/2013

El Madrid tanca l'etapa Mourinho

2 min

Madrid.Després de caure eliminat contra el Borussia Dortmund, el Reial Madrid viu dies difícils. L'equip d'aquesta temporada estava dissenyat per guanyar la décima . El conjunt que entrena José Mourinho va renunciar ràpidament a la Lliga i totes les forces, tota la planificació, estava orientada per tornar a jugar una final europea onze anys després. El tècnic portuguès volia posar així el punt final a un trienni brillant després d'aconseguir el primer any la Copa del Rei, el segon la Lliga i el tercer la Lliga de Campions.

Florentino Pérez, president del Reial Madrid, esperava tornar a aixecar una orelluda que se li resisteix des que va fer fora Vicente del Bosque després que l'entrenador guanyés la vuitena i la novena Lliga de Campions, però el desenllaç no ha sigut el que esperava.

El Reial Madrid acaba un cicle, l'etapa de José Mourinho com a entrenador, portaveu i mànager del conjunt blanc. El tècnic de Setúbal no té problemes i ja té les maletes preparades per marxar cap a Anglaterra. Tot i que òbviament li hauria agradat marxar amb la Champions, els seus pensaments són a la Premier League i ja fa temps que s'ha preparat el terreny.

El portuguès deixa un club tocat i enfonsat. El Madrid torna a estar en mans del Florentino Pérez més gasparià, el president que es dedica a fitxar sense tenir un director esportiu. El màxim mandatari apostarà pels cromos més cars de l'àlbum (Bale o Agüero), fitxatges mediàtics per il·lusionar l'afició i fer una fugida cap endavant per oblidar l'últim fracàs. Al capdavant del projecte hi posarà l'entrenador de moda a Europa. El que triomfi a la Champions (Ancelotti, Klopp o Heynckes), com ja va fer en el seu dia en fitxar el portuguès. Florentino tornarà a invertir un munt de diners que mai se sap ni com ni d'on treu en el seu enèsim intent d'aconseguir la Copa d'Europa.

Florentino Pérez convocarà eleccions d'aquí uns dies i només es presentarà ell. Ja s'ha encarregat també que els estatuts estiguin a la seva mida i gairebé no es pugui presentar ningú més. D'aquí un mes tornarà a ser escollit president per als pròxims quatre anys. I ho tornarà a intentar. Mentrestant, la premsa oficialista comença el seu paper i ja ha engegat la maquinària per desprestigiar José Mourinho i tornar a recuperar els puntals del Madrid del futur: Sergio Ramos i Iker Casillas. El club busca líders diferents del portuguès, vençut per la seva arrogància i les seves males maneres.

El Reial Madrid començarà un nou projecte que segurament el portarà a lluitar fins al final en totes les competicions, però sense concepte, sense idees. Sense allò que, com ha dit Pep Guardiola, va implantar Johan Cruyff al Barça fa més de vint anys i ha portat tots aquests triomfs blaugranes i sobretot el reconeixement de tot el món del futbol a la feina ben feta.

stats