PRIMERA DIVISIÓ
Esports 30/04/2012

El Madrid, a una victòria del títol

A. Solé
Karim Benzema en el moment de rematar en planxa el tercer gol del partit, i Javi Varas sense poder fer-hi res.

Després del clàssic al Camp Nou (1-2) va quedar clar que la Lliga 2011/12 seria per al Reial Madrid, i ahir al migdia els blancs li van posar el llacet. Els hauria agradat celebrar el títol ahir mateix a la nit, si el Rayo hagués guanyat el Barça -la Cibeles ja estava envoltada de tanques a l'espera de la celebració blanca-, però al descans del partit, a un quart d'onze, els madridistes van saber que haurien d'esperar com a mínim tres dies més, fins al partit de San Mamés, i se'n van poder anar a dormir.

Els comptes del Madrid són molt fàcils. Independentment del que faci el Barça dimecres al Camp Nou contra el Màlaga, a les 20 h, si el Madrid just després (22 h) guanya a San Mamés ja serà campió.

El Sevilla no va ser rival per al Madrid, que no es va deixar sorprendre, conscient que podia sentenciar la Lliga, i va guanyar per 3-0.

El partit va començar amb un ensurt per als blancs: als 3 minuts el Sevilla va marcar amb xut de Fazio, però l'àrbitre Mateu Lahoz el va anul·lar per una falta prèvia inexistent de Negredo sobre Pepe. Passat l'esglai, el Madrid va començar a fer rutllar la màquina i va anar trepitjant l'àrea de Javi Varas fins que va caure el primer gol, de Cristiano Ronaldo, després d'una retallada de luxe sobre el defensa (minut 19).

Jesús Navas va ser l'únic jugador del Sevilla que va fer algun cosa a l'àrea rival (un xut que atura Casillas i un altre que surt alt), però el Madrid hauria pogut matar el partit abans en un lliure indirecte dins de l'àrea que Cristiano va enviar al pal.

La segona part va començar amb un error garrafal del lateral Coke del Sevilla, que no va tancar bé, i Benzema li va guanyar l'esquena per fer el 2-0 (minut 48). I amb el Sevilla rendit, el Madrid va construir un contracop rapidíssim que va finalitzar Benzema amb una rematada de cap en planxa molt espectacular (minut 52).

Amb el 3-0 el partit es va acabar. El Madrid no es va esforçar gaire per buscar el quart gol, i el Sevilla va llençar la tovallola.