NOMÉS HA REBUT 11 GOLS EN LLIGA
Esports 11/02/2011

Maduresa a la porteria

Ja ningú recorda que amb Van Gaal a la banqueta es deia que Valdés tenia un caràcter polèmic. El porter català és un exemple de sobrietat, de maduresa i de savoir faire . Ara mateix, viu un moment dolç.

Toni Padilla
2 min
Valdés dirigint-se ahir cap a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí.

BarcelonaVictor Valdés, amb 29 anys acabats de fer, viu aliè als debats. Obert dins del vestuari i seriós a fora, últimament ha vist com la premsa oficial del club el compara amb grans exporters del Barça (Ramallets, Sadurní o Zubizarreta) per fer reportatges en què es planteja si ell ja és el millor porter de tota la història del Barça. Amb dues Lligues de Campions guanyades, hi ha molts motius per pensar-ho. Però ell va a la seva. Sempre de discurs fred i correcte, ahir va dir què pensava del moment que viu el Barça amb pausa i reflexió.

Pocs recorden aquella picabaralla que va tenir amb Louis van Gaal quan el tècnic el va enviar de nou al filial. Valdés, amb molta feina i perseverança, s'ha construït el seu espai sota els pals del Camp Nou, on ara és feliç. A més, Guardiola ha renovat i ell també n'està molt, del tècnic de Santpedor. "El Barça ha de tenir sempre el millor entrenador i ell és el millor", va dir ahir. "D'ell he après sobretot aspectes tàctics i a ser un porter més pacient i pausat. I pel que fa al grup, ha sabut mantenir-ne la motivació i, fins i tot, millorar-la", va afegir.

0,5 gols per partit

Valdés, a més, amb 11 gols rebuts en 22 partits de Lliga, a hores d'ara pot presumir de la millor mitjana de gols rebuts des que juga a Primera. Amb una mitjana de 0,5 gols rebuts, si ara finalitzés la Lliga aconseguiria la segona millor mitjana en tota la història de Primera, superat només per Liaño, que el 1994 va aconseguir que el Deportivo d'Arsenio Iglesias acabés la temporada amb 18 gols en 38 jornades (0,47 gols rebut per partit).

Un rècord que Valdés no té massa lluny. Amb aquests 0,5 gols, Valdés seria el segon millor porter de tota la història de Primera i se situaria per sobre d'Arkonada i els seus 20 gols rebuts el 1980, d'Abel (17 gols en 33 partits el 1991) i superaria la seva pròpia marca de l'última temporada, quan va rebre 24 gols en els 38 partits jugats. Des del 2002, quan Cañizares va rebre 23 gols, cap porter no en rebia tant pocs, de gols.

Però ara Valdés va camí de superar-se a ell mateix, tot i que creu que el mèrit no és només seu sinó també de la resta de companys. "Jo estic bé tant en l'aspecte esportiu com en personal. La defensa està en un gran moment, però una de les claus del bon rendiment defensiu de l'equip és la manera com pressiona la davantera. La clau del nostre sistema defensiu és basa en la primera línia de pressió", va comentar ahir el porter català.

Valdés, per cert, també va deixar clar que la final de Copa del Rei davant del Reial Madrid l'hauria de jugar Pinto, ja que ell s'ho ha "guanyat" jugant tots els partits d'aquesta competició en què Valdés, per una vegada, sol ser espectadors i no pas un dels actors principals. Valdés, solidari, tampoc valora que camina cap al seu tercer premi Zamora consecutiu. És un home d'equip.

stats