PRIMERA DIVISIÓ
Esports 19/03/2012

El Màlaga empetiteix el Madrid i el remata amb un gol de Cazorla

David R. Jover
L'asturià Santi Cazorla va clavar una falta per l'escaire en el temps afegit del partit que Iker Casillas no va poder atrapar.

El Reial Madrid va deixar-se dos punts ahir al Santiago Bernabéu després de veure com Cazorla, en el minut 91, va marcar un extraordinari gol de falta que, de retruc, manté amb vida el somni del Barça de poder remuntar la Lliga. Ara, després de l'empat contra el conjunt andalús, els de José Mourinho tan sols tenen vuit punts més que el Barça.

El Màlaga, tot i anar de més a menys, no va anar de passeig a la Castellana. Va jugar un partit seriós, amb molt d'ordre i sentit, aprofitant les virtuts de cadascun dels seus homes i creient-hi fins al final, fins a aconseguir empatar. L'onze que va plantejar Pellegrini va tenir en l'argentí Demichelis com a referent en el pivot defensiu i va donar consistència als andalusos en el moment que els blancs recuperaven la pilota i activaven una de les seves millors armes: el contraatac. I quan els visitants havien d'atacar, en el moment que el Màlaga recuperava la pilota, era el jove Isco qui conduïa la pilota cap a Cazorla i Joaquín, que sempre van buscar la referència en punta, el veneçolà Rondón. I és que el davanter del Màlaga va perdonar en el minut 5 de partit una ocasió clara de gol que va rebutjar brillantment Casillas. Al minut 15, el mateix Isco va tenir una segona ocasió clara però no va encertar. El seu xut, amb l'esquerra, la seva cama dolenta, va sortir molt desviat quan tot semblava que havia de posar en problemes de nou Casillas.

I quan perdones el Madrid, i al Bernabéu, tard o d'hora ho acabes pagant. El gol del Madrid no va arribar fins al minut 35 de partit. L'1-0 va ser obra de Benzema, que va rematar de cap una centrada de Cristiano Ronaldo, més generós que de costum en el fet de crear joc i de deixar llançar diverses faltes als companys. Abans de la mitja hora el Madrid va atacar, però sense ser precís. El Màlaga, però, li va robar la pilota durant molts minuts i sense l'esfèrica el Madrid no es va trobar còmode, com li passa quan juga contra el Barça.

De més a menys

En el segon temps el Màlaga va acusar el desgast físic que va fer en el primer temps. Els de Pellegrini no van estar tan frescos i tan fins en els contraatacs i van fer dos canvis al minut 59 per donar-se oxigen. Tot i que van anar de més a menys, van aconseguir fer petit el Reial Madrid, que tot i que segueix guanyant partits no sembla estar tan fi com temps enrere. I és que els blancs van acabar pagant la seva falta d'encert en el segon temps tot i millorar les seves prestacions ofensives.

Els de Mourinho van gaudir de més ocasions gràcies a la velocitat de Crisitiano Ronaldo, que va combinar en diverses ocasions amb Benzema, que actualment està en un estat de forma superlatiu. El francès, imparable en carrera, sembla que ha recuperat el seu millor to en el moment en què el Reial Madrid no sembla tenir la frescor de fa un mes. Va patir per guanyar a Vallecas, per vèncer a Sevilla i ahir contra el Màlaga.

Tot i la millora, el Màlaga, amb l'1-0, va seguir viu en el partit fins al minut 90 i l'espera va tenir recompensa. Un llançament de falta de Santi Cazorla des de la frontal de l'àrea va entrar per l'escaire esquerre de la porteria de Casillas i va suposar l'1-1 final i, també, un bri d'esperança per al Barça, que se situa a vuit punts dels blancs.