MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 14/05/2012

Maldonado fa història guanyant a Montmeló

Nuria García
2 min
LA PRIMERA VEGADA  Pastor Maldonado va pujar al capdamunt del podi per primer cop i es va convertir en el primer veneçolà que guanya una cursa de F-1.

MONTMELÓDesprés de la sanció de dissabte al vespre a Hamilton, que el va relegar a la cua de la graella, tothom pensava que, quan arrenqués la cursa, Alonso atacaria Maldonado en el primer revolt i es col·locaria líder. Així va ser. Però pocs suposaven que el veneçolà de Williams aguantaria les envestides de l'asturià i aconseguiria la seva primera victòria en el Mundial de Fórmula 1. Després de guanyar al Circuit de Catalunya, Maldonado va fer història i es va convertir en el primer veneçolà que puja al capdamunt del podi. D'aquesta manera, col·loca el seu país al mapa de la F-1. A més, Maldonado va oferir al seu cap, Frank Williams, el millor regal després que dissabte celebrés el seu 70è aniversari. I és que l'escuderia Williams no celebrava un triomf des del 2004, quan Juan Pablo Montoya va aconseguir el triomf al Gran Premi del Brasil.

Tot i que aquesta és només la segona temporada que corre al Mundial, Maldonado no es va arronsar davant l'experiència de Fernando Alonso, que el va perseguir revolt rere revolt durant pràcticament tota la cursa. Tant Maldonado com el seu equip van encertar amb l'estratègia, triant el moment més oportú per entrar a boxs a fer el canvi de pneumàtics. En els dos últims canvis de rodes, Alonso va entrar-hi dues voltes més tard que Maldonado, i això el va condemnar. Amb el triomf de Maldonado la temporada segueix més emocionant que mai. En les cinc primeres curses, cinc guanyadors diferents de cinc equips diferents, cosa que no passava des del 1983. El Mundial arribava a Europa sense un clar favorit, i així segueix. Alonso i Vettel arriben a Mònaco empatats a punts al capdavant del campionat. Però l'asturià torna a ser competitiu. Amb la segona posició a Montmeló, Alonso va comprovar que els canvis que han fet al Ferrari funcionen, i que, per tant, pot estar entre els millors. L'asturià va demanar que a Catalunya es fes el primer pas, i així va ser. Ara cal fer els següents a Mònaco, el Canadà i València.

81.600 espectadors

El Circuit de Catalunya havia fet una crida als aficionats perquè s'apropessin al traçat català. Després de 4 anys en què s'han anat reduint les xifres d'espectadors, el Circuit necessitava frenar la caiguda. I si l'any passat es van congregar 78.300 aficionats a Montmeló, ahir n'hi havia 81.600. Després de mesos parlant de l'alternança amb València, ahir el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, instava a fer esforços per fer que la cursa es quedi a Montmeló. "Ara estem concentrats en el fet que, fent esforços amb el que tenim a Catalunya, puguem anar mantenint un Gran Premi que ens situa al món des de molts punts de vista", va dir Mas a Catalunya Ràdio.

stats