MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 18/09/2011

Marc Márquez comença a Aragó l'assalt al lideratge de Moto2

Nuria García
2 min
Marc Márquez segueix intractable a Moto2, categoria en què fa sis grans premis que no baixa del podi.

BarcelonaTo t i que ell, el seu equip i el seu mànager -Emili Alzamora- no vulguin dir-ho en veu alta, el cert és que per tot el pàdoc ja es considera Marc Márquez un dels aspirants més clars a rellevar Toni Elías com a campió de Moto2. Des que el pilot de Cervera va pujar al podi al circuit d'Assen no n'ha tornat a baixar. En les últimes sis curses -Itàlia, Alemanya, la República Txeca, Indianapolis i San Marino- Márquez ha retallat distàncies en la classificació general del Mundial, que ara per ara lidera l'alemany Stefan Bradl, a un ritme frenètic. En sis grans premis, Bradl ha vist com l'avantatge de 65 punts amb Márquez que tenia en aquell moment s'escurçava de mica en mica fins a arribar a Motorland amb només 23 punts de marge. És a dir, que si avui Marc Márquez acaba primer i Bradl no puntua, el cerverí ja seria el nou líder de Moto2.

Des d'Assen, Márquez ha sortit per davant de Bradl en cinc grans premis (comptant el d'avui) i ha acabat les sis curses en millor posició que l'alemany. Encara queden cinc curses, tot un món, per només 23 punts de diferència, però el cert és que, números i estadístiques en mà, la gran progressió de Marc Márquez ha coincidit amb una petita davallada de Stefan Bradl, que fa sis curses que no guanya després d'haver-se imposat amb claredat i contundència en quatre de les sis primeres curses de la temporada.

Ahir, Márquez va tornar a demostrar que és un ferm aspirant a guanyar el títol. Des de l'inici de la sessió d'entrenaments oficials va rodar en temps de rècord i va superar el temps de la pole position de la temporada passada en dos segons quan a les acaballes va marcar el temps que li va servir per sortir avui des de la primera posició.

D'altra banda, la pilot Elena Rosell, que tornava al Mundial després d'Assen, va aconseguir classificar-se per primer cop per a la sortida d'un gran premi del Mundial.

Stoner, intractable

Si a Moto2 Márquez no té rival, a MotoGP Casey Stoner marca el ritme amb una superioritat pràcticament insultant. L'australià fins i tot va tenir un petit ensurt quan, després de col·locar-se primer, va caure quan intentava millorar el seu temps. Tot i així, va marcar la novena pole de l'any i iguala les que va aconseguir la temporada 2008, quan va quedar subcampió. Al seu costat sortirà Dani Pedrosa, que és un dels pilots que, si tot continua igual, ajudarà a decidir qui serà el campió, si Stoner o Jorge Lorenzo. El mallorquí ahir va tenir problemes per seguir el ritme dels capdavanters, així que avui haurà de treballar de valent juntament amb els seus mecànics per tractar de trobar la millor posada a punt de la seva moto, acostar-se a Stoner i continuar retallant-li punts. De fet, l'objectiu de Lorenzo per seguir lluitant pel campionat ha de ser estar sempre davant de l'australià. El que continua tenint molts problemes és Toni Elías, que tornarà a sortir últim.

En la categoria petita, Héctor Faubel va donar la sorpresa en superar Maverick Viñales i Nico Terol amb una gran última volta. Maverick i Nico Terol van estar lluitant fins a l'últim minut, però va ser el pilot de Llíria el que va aprofitar per aconseguir la seva primera pole position de l'any.

stats