MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 19/09/2011

Marc Márquez s'ho passa d'allò més bé a Motorland

Nuria García
2 min
Marc Márquez s'ho passa  d'allò més bé a Motorland

BarcelonaMarc Márquez és dels pilots que sobre la moto gaudeixen i fan gaudir la resta de gent. Tot un espectacle. I ahir a Alcanyís el pilot de Cervera va fer tota una demostració. De fet, va fer el que va voler. Hi ha molta gent que ha obert el debat sobre si el català ha de pujar a MotoGP l'any vinent, però a Márquez la categoria intermèdia, amb molts pilots a la pista i en la qual s'acostuma a rodar en grup, li va d'allò més bé. A Aragó va tornar a fer una classe de pilotatge per pujar al caixó més alt del podi per setena vegada aquesta temporada, la tercera consecutiva, i retallar uns punts molt valuosos al líder del Mundial, Stefan Bradl. Márquez diu que no pensa en el Mundial, però ara que ja el té a només 6 punts i que ha anat de menys a més és impossible no dir que és un ferm candidat al títol.

Márquez va lluitar durant pràcticament tota la cursa amb un combatiu Ianonne, amb qui va protagonitzar avançaments espectaculars que van fer que el seu pare, Julià, saltés dins el box de l'equip CatalunyaCaixa. Els nervis se'l menjaven veient com el seu fill s'arriscava en cada avançament. Però Márquez és un pilot inconformista que lluita en cada revolt per guanyar totes les curses. El català es va col·locar primer i va començar a guanyar terreny al mateix pas que el perdia el seu principal rival pel Mundial, Stefan Bradl. L'alemany va caure fins a la novena posició mentre, impotent, es mirava la moto intentant entendre per què no funcionava com abans.

Els que tampoc estan donant opcions als seus rivals són Casey Stoner (MotoGP) i Nico Terol (125 cc). En la categoria reina l'australià va continuar el seu monòleg i va tornar a guanyar una altra cursa, la vuitena de la temporada. Al podi el van acompanyar Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo. El mallorquí va poder superar els seus problemes i, tot i no lluitar pel primer lloc, va poder pujar al podi. I Nico Terol, als 125 cc, va dominar la cursa de principi a fi. La prova va tenir un final inesperat. Héctor Faubel, quan intentava superar Johann Zarco en l'última volta, va caure i va regalar la tercera posició del podi a Maverick Viñales, que ahir va tenir problemes amb el desgast dels seus pneumàtics.

stats