DAKAR
Esports 21/12/2012

Marc Coma no es recupera a temps de la lesió a l'espatlla i renuncia al Dakar

No s'ha recuperat de la caiguda soferta el passat 17 d'octubre al Marroc i ha renunciat a la prova perquè no pot "afrontar el Dakar amb garanties"

Ara
2 min
Marc Coma prepara el seu onzè Dakar

BarcelonaEl pilot Marc Coma, tres cops guanyador del Ral·li Dakar, no competirà en la propera edició d'aquesta prova. El mateix pilota ho ha fet públic aquest divendres: "Amb la meva condició física actual no puc afrontar el Dakar amb garanties. Només és un parèntesi, és un fins després. Hi ha Marc Coma per estona", ha dit el pilot d'Avià.

El pilot català es perdrà el Dakar per culpa d'una lesió a l'espatlla esquerra que es va fer el 17 d'octubre passat al ral·li del Marroc. L'avianès havia reconegut les darreres setmanes que la recuperació no anava segons els terminis previstos. Finalment, i quan falten just dues setmanes perquè comenci el raid més dur del món, Coma ha hagut de tirar la tovallola.

Marc Coma s'ha intentat recuperar a temps per a la prova, però no li ha estat possible. "Han estat uns dies difícils", reconeixia. De fet, ha explicat que aquesta mateixa setmana ha pogut anar amb en i entrenar-se, però amb el seu estat físic actual no podria suportar l'exigència física d'una prova de risc, i que malgrat haver guanyat en tres edicions (2006, 2009 i 2011), a la del 2007 va haver d'abandonar quan era líder per culpa d'una caiguda greu, on va arribar a perdre el coneixement i es va lesionar a una vèrtebra.

Qui sí que participarà al Dakar serà Joan Pedrero, que havia de ser el motxiller de l'avianès a la prova. "Segur que ho farà molt bé, només us demano que el deixeu fer", deia Marc Coma del seu company, i l'animava abans de disputar el seu cinquè Dakar.

De la seva banda, Pedrero no s'ha pogut estar de lamentar la baixa del seu cap de files. "Em sap molt de greu per al Marc: ell m'ajuda molt a la prova. El Dakar no serà el mateix sense ell".

De moment, la marca de motos KTM encara no ha decidit si algú altre ocuparà la baixa de Marc Coma a la prova.

stats