NBA
Esports 25/01/2012

Portland talla la ratxa de set victòries consecutives dels Memphis Grizzlies de Marc Gasol

La combinació de LaMarcus Aldridge i Marcus Camby ha imposat el seu poder i els Trail Blazers han derrotat els Grizzlies per 97-84

Marc Gasol en una acció del partit

BarcelonaAldridge va liderar l'atac i va aconseguir 23 punts, 6 rebots i 3 assistències per encapçalar una llista de cinc jugadors que van tenir dobles dígits i van ajudar els Trail Blazers a assolir un 43 per cent d'encert en els tirs de camp, comparat amb el 37 per cent que van tenir els Grizzlies. Si Aldridge va estar inspirat en els tirs a cistella, va anotar els cinc primers del partit i 14 punts en el quart inicial de la trobada, Camby va sorgir amb la seva millor actuació defensiva des del començament de temporada, ja que va capturar 22 rebots i va anul·lar els homes alts dels Grizzlies, encapçalats per Marc Gasol.

El treball extraordinari de Camby sota els cèrcols, que també va fer cinc taps –millor marca de la temporada–, va permetre als Trail Blazers capturar 50 rebots per només 39 dels Grizzlies. El reserva Jamal Crawford va anotar 15 punts, Wesley Matthews va arribar als 13, mentre que el francès Nicolas Batum i Raymond Felton van aportar 10 punts cadascun per als Trail Blazers (11-7), que van guanyar el segon partit consecutiu.

Gerald Wallace també va realitzar una bona tasca defensiva, en capturar 11 rebots i deixar sense efecte negatiu les 20 pèrdues de pilota que van tenir els Trail Blazers per només 11 dels Grizzlies.

La remuntada històrica de la passada nit davant els Warriors va passar factura als Grizziles, especialment als seus titulars, sense que cap d'ells pogués ser factor guanyador per al seu equip. O. J. Mayo, que comença a recuperar la seva millor producció i consistència en el joc ofensiu, va liderar l'atac dels Grizzlies en aconseguir 20 punts.

Mentre que Rudy Gay, el líder encistellador dels Grizzlies, va ser anul·lat per la defensa dels Trail Blazers amb la combinació de Wallace i Aldridge.

Marc Gasol, 7 punts

Marc Gasol, que va jugar 35 minuts, va aportar 7 punts i va capturar 4 rebots, la marca més baixa des del començament de temporada, en aquest aspecte del joc. El germà mitjà dels Gasol va anotar 2 de 7 tirs de camp, i 3 tirs de 4 des de la línia de personal, va repartir tres assistències no va posar cap tap i va perdre tres vegades la pilota.

Tot i no tenir el seu millor inspiració encistelladora, els Grizzlies van arribar al descans amb un marcador advers de 47-43 després d'haver-se aprofitat de les vuit pèrdues de pilota que van tenir els Trail Blazers i van concloure el primer quart amb ratxa de 15-5 i van empatar a 25-25.

Abans que arribés el descans, els Grizzlies van aconseguir posar-se amb el primer avantatge del partit en aconseguir un parcial de 42-43, però els Trail Blazers van reaccionar amb dos mats de servei ràpid per recuperar l'avantatge i anar-se'n al descans.

Aquesta vegada, a diferència del que va passar en el partit de la nit anterior davant dels Warriors, quan els Grizzlies van remuntar a la segona part un desavantatge de 20 punts, les forces no els van ajudar i els Trail Blazers també van ser millor equip que el de Golden State. Especialment en defensa, ja que no van permetre durant nou minuts del tercer període que els Grizzlies poguessin anotar ni un tir de camp i es van situar amb un avantatge parcial de 64-45, que va ser decisiu, juntament amb els 10 punts anotats per Batum al darrer quart.