NBA

Marc Gasol: "El que fèiem fa anys a la cistella dels meus avis ho farem ara davant molta més gent"

El jugador dels Grizzlies admet sentir-se aclarapat per ser una de les estrelles de l'All Star

El pivot català Marc Gasol ha assegurat que viure l'experiència de jugar un All-Star amb el seu germà Pau, convertint-se en els primers germans en jugar com a titulars i rivals, és "espectacular". Segons en jugador dels Grizzlies, "és un esdeveniment familiar per a nosaltres. El que fèiem anys enrere en la cistella dels meus avis ara ho farem davant molta més gent", ha dit el mitjà dels Gasol en una roda de premsa multitudinària en un hotel de Nova York.

El jugador dels Grizzlies considera "aclaparadora" l'expectació que s'ha creat per la participació dels dos germans en el Partit de les Estrelles d'aquest diumenge al Madison Square Garden, on probablement faran el salt inicial del partit. "El salt inicial tindrà un simbolisme especial pel fet de ser germans, per venir d'on venim i per representar el que representem. Com a jugadors de bàsquet tenim uns valors humans bastant positius", ha afirmat.

Encara que es veuran les cares de nou en un "escenari immillorable", Marc ha considerat que el joc només serà "la punta de l'iceberg" de tants altres enfrontaments especials, com el primer partit oficial en què es va mesurar a Pau quan encara era jugador del Barça, que recorda especialment. "Recordo del partit contra en Pau al Palau Sant Jordi quan va venir amb els Memphis. No vaig tenir l'atenció d'ara, però per a mi va ser molt especial aquest partit, perquè el Barça acabava de guanyar l'Eurolliga, jo estava de tornada a la lliga espanyola i era el meu primer partit contra en Pau al Sant Jordi".

Molts anys després i ja establert com un dels millors jugadors de la NBA, segons les votacions del públic, Gasol ha dit que se sent "orgullós" de representar un país i un continent "després de començar jugant en un petit pis de Sant Boi. Estem molt contents no només per la família, sinó també per la gent que ens coneix i ens porta seguint com a persones que portem molts anys vivint i respirant bàsquet".

A tall d'anècdota, i preguntat per la seva activitat com fanàtic del Barça de futbol, Gasol no ha opinat sobre el joc de l'equip de Luis Enrique ja que "tothom diu que sap de futbol o de medicina", però sí que ha explicat que "faig de tot per veure el Barça, des d'anar a restaurants per veure els derbis fins a fer el 'piratilla' per Internet per veure els partits. Tinc un aparell que em connecta amb la televisió de casa meva a Barcelona, i la ràdio sempre ajuda moltíssim".