Márquez s’imposa en terreny advers i ja té a tocar un nou Mundial

El català s'ha imposat al francès Fabio Quartararo

T.p.
Márquez celebrant amb els membres del seu equip el triomf amb què consolida encara més el liderat al Mundial.

BarcelonaQuan Marc Márquez va arribar a la zona del podi per celebrar el seu triomf al Gran Premi de San Marino, no es va poder estar de celebrar-ho amb ràbia, assenyalant un i altre cop a terra, mentre cridava “Aquí, aquí”. Marc Márquez va fer un pas de gegant cap al seu sisè títol Mundial de MotoGP en territori advers, al circuit de Misano, la casa de Valentino Rossi. El temple del motociclisme italià i el traçat on les Yamaha ho tenien tot per guanyar. Però, al final del dia, era una Honda qui havia acabat per davant de cinc Yamaha, a les quals havia anat avançant. “Era un repte guanyar aquí, ja que les Yamaha venien fortes, però quan he vist que tenia una oportunitat, he optat per atacar”, va dir el vigent campió del món, que, en lloc de conformar-se amb la segona posició, amb la qual ja consolidava el liderat a la general, va decidir arriscar per deixar sense triomf en l’última volta el francès Fabio Quartararo, que buscava guanyar per primer cop un Gran Premi de MotoGP. El segon classificat de la general, Andrea Dovizioso, no va passar de la sisena posició. Ara Márquez ja té 93 punts d’avantatge sobre ell i podria ser campió el 6 d’octubre al Gran Premi de Tailàndia, quan en faltaran quatre per acabar el Mundial.

Márquez va sortir amb força malgrat un primer ensurt, quan es va desequilibrar a la graella. Una sortida accidentada en què es va quedar clavat Pol Espargaró, que sortia segon i que perdia opcions de lluitar pel podi. Maverick Viñales, que sortia primer després de la pole position de dissabte, va veure com el superava el francès Quartararo primer, i Márquez, després. I aquests dos pilots van protagonitzar un duel preciós que no es va decidir fins a l’última volta, quan Márquez va avançar dos cops el francès. “Hauria pogut assegurar la segona posició, però tenia un punt de ràbia i motivació pel que va passar dissabte”, va explicar el vigent campió del món, en referència a l’incident de l’última volta dels entrenaments oficials, quan va arribar a tocar-se amb Valentino Rossi, l’ídol local, quan buscava aconseguir un millor temps. Amb aquest triomf, Márquez ja ha guanyat 77 Grans Premis i supera els 76 del britànic Mike Hailwood. Per davant queden Ángel Nieto, amb 90 triomfs; Valentino Rossi, amb 115, i Giacomo Agostini, amb 122. Ara Márquez supera l’italià Giacomo Agostini en nombre total de podis al llarg de la seva carrera amb 89, un més que l’italià. Viñales va ser tercer, i Rossi, quart. El mallorquí Jorge Lorenzo, que continua amb problemes físics, no va poder passar de la 14a posició.