MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 03/10/2011

Márquez ja mana a Moto2

Nuria García
2 min
Márquez ja mana a Moto2

BarcelonaQue Marc Márquez superaria Stefan Bradl al capdavant de la classificació de Moto2 era una cosa que tard o d'hora passaria. En aquest cas, ha estat més d'hora que tard. En la primera ocasió que ha tingut el pilot de Cervera per superar l'alemany, ho ha aconseguit. Els dos arribaven a Motegi separats per sis punts i amb Bradl comandant la classificació des de la primera cursa. Després de quatre zeros de Márquez en les sis primeres curses, Bradl es distanciava a 82 punts del català i gairebé començava a pensar que enguany el campionat de Moto2 seria un passeig. Però el de Cervera no es va donar per vençut i, de mica en mica, va anar retallant la diferència a l'alemany. La remuntada de Márquez es va allargar fins ahir. Amb el segon lloc a Motegi, Marc Márquez passava a encapçalar per primer cop el Mundial de Moto2. Ara, ser campió o no ja només depèn d'ell. És a les seves mans.

A Motegi, Márquez va haver de barallar-se amb Andrea Iannone, que va plantar cara i finalment li va guanyar la partida a Márquez. Iannone va imposar un ritme molt fort al capdavant i el català, a més d'haver de lluitar amb l'italià, també va haver de lluitar contra ell mateix. El cerverí, impulsiu i autoexigent de mena, va pensar-s'ho dos cops abans de barallar-se per la primera plaça. Ahir, ser segon ja era un gran premi. I així va ser. Va deixar que Iannone marxés al capdavant i ell, tot tranquil, va mantenir-se en la segona posició. I és que, amb Stefan Bradl rodant quart, Márquez en tenia prou sent segon per avançar-lo en la classificació general.

Tercer triomf de Pedrosa

Dani Pedrosa va ser ahir l'altre triomfador a Motegi. El de Castellar del Vallès va aconseguir el seu tercer triomf de la temporada en un dels circuits que encara li faltava per guanyar a MotoGP. I és que al Japó, a més de fer una gran cursa, Pedrosa va tenir la sort de cara. Va aprofitar un dia ple de despropòsits i d'accidents. Simoncelli, Dovizioso i Crutchlow es van saltar la sortida i van ser sancionats, Rossi i Spies van caure... i Stoner va demostrar que també és humà. L'australià va tenir un problema amb la seva moto quan anava primer i va sortir de la pista. Tot i això, va tornar, va remuntar i va acabar tercer, per darrere de Lorenzo, que retalla uns quants puntets a l'australià en la classificació general.

A 125 cc, Johann Zarco va pujar per primer cop al calaix més alt del podi. El francès va superar Terol, que va ser segon. Maverick Viñales, després de sortir des del pit lane per un problema amb la cadena de la moto, va fer una gran remuntada per acabar quart.

stats