IKER ROMERO SE'N VA
Esports 23/03/2011

Marxa l'últim mite de l'handbol blaugrana

Martí Molina
2 min
Iker Romero, emocionat, durant el seu comiat.

Una de les imatges mítiques d'Iker Romero amb el Barça és la de la final de la Copa d'Europa del 2005 jugant els últims minuts amb el cap embenat i transformant un penal decisiu. Ahir, aquest últim mite del Palau Blaugrana va informar que jugarà la temporada vinent a la Bundesliga alemanya (Füchser Berlin), després que el club decidís no renovar-li el contracte que acaba aquest estiu.

La seva voluntat era molt clara, continuar al Barça una temporada més. Tant és així que el mateix jugador assegurava que s'hauria "rebaixat la fitxa a la meitat" per poder complir el seu somni: "M'agradaria retirar-me aquí i tenir la samarreta amb el número 18 penjada al costat de la de Barrufet". No podrà ser.

L'adéu d'Iker Romero es va començar a gestar a principi de temporada, quan el jugador, de manera progressiva, va perdre protagonisme a l'equip. Al desembre, el secretari tècnic de la secció, Enric Masip, li va comunicar que no li podia garantir la renovació i que, per si de cas, s'anés buscant equip. "Al febrer, després del mundial, vaig tornar a preguntar-ho i em van dir que havia d'esperar fins a final de temporada, i en aquell moment es va acabar qualsevol il·lusió que tenia de quedar-me", explicava.

Ahir es feia oficial el comiat, sense que Masip tingués una resposta clara al motiu de la no renovació. De tota manera, el més que provable fitxatge de Mikel Aguirrezabalaga de l'Ademar de Lleó, podria ser-ne el motiu principal.

Amb els ulls vidriosos, Iker Romero deia adéu acompanyat dels seus companys de vestidor i de persones com Valero Rivera -a qui va agrair que l'hagués fitxat quan només tenia 23 anys-. El jugador, que aquest estiu en farà 31, abandona el Barça vuit temporades després, en què el vitorià ha guanyat totes les competicions i ha alçat fins a divuit trofeus, que es poden convertir en vint-i-un a finals de temporada.

stats