PÒQUER DE CLÀSSICS
Esports 24/04/2011

Mascherano apunta a titular

Natalia Arroyo
2 min
Mascherano disputa una pilota amb Marcelo en la final de Copa del Rei. L'argentí podria tornar a jugar contra el Madrid dimecres en Champions.

Correm el risc de sobreinterpretar els partits previs als Barça-Madrid i exagerar els ajustos tàctics de tots dos equips, imaginant sistemes impossibles, estratègies maquiavèl·liques. Correm aquest risc. Assumint-ho, però, és prudent analitzar en clau clàssic l'exhibició que ahir va tornar a fer Mascherano com a central i, de retruc, les opcions que obre la seva presència en un hipotètic onze titular contra el Reial Madrid.

L'actuació del Jefecito a l'eix de la defensa va ser, novament, segura, sòbria, consistent. Va assumir amb valentia la sortida de pilota (no és Piqué, però inicia net les jugades), va anar ràpid al tall, corregint tota la línia defensiva i fent cobertures a laterals i, fins i tot, a l'altre central, el seu amic Milito. A l'espera de veure com arriba Puyol al duel de dimecres en Champions, l'argentí no només no sembla una solució d'emergència sinó que ofereix una alternativa de garanties.

Sense Milito i Maxwell

De cara a l'anada al Bernabéu, Gaby Milito no entrava a cap travessa com a titular, però sí que ho feia el lateral brasiler ara que Adriano s'havia lesionat. Tots dos, però, van acabar el partit amb molèsties al soli i al pubis i queden pràcticament descartats per viatjar a Madrid. Això fa que Guardiola només tingui disponibles tres defenses i mig: Piqué, Alves i Fontàs, més Puyol, tocat.

La fantasia i el reciclatge de Busquets i Mascherano són les dues altres alternatives per afegir efectius a aquesta curta llista de defenses que li queden al tècnic de Santpedor, que ja va fer volar la imaginació al tram final del partit amb l'Osasuna, en què es va veure un Barça defensant amb una línia de tres homes, on també era Keita.

L'aposta d'alinear Busquets, Mascherano i Piqué sembla, potser, un pèl arriscada per a l'anada, però podria ser una opció gens descartable per a la tornada, en funció de quin sigui el resultat aconseguit en el primer duel de l'eliminatòria.

Tot està, però, pendent de la recuperació de Carles Puyol. Si el capità arriba a temps, és d'esperar que jugui de sortida. El dilema que té ara Guardiola, després de veure el pletòric estat de forma en què es troba Mascherano i les lesions que té, és si Puyol hauria de jugar de central, la seva posició més natural, o reinventar-se de lateral esquerre.

stats