LLIGA
Esports 29/01/2012

Mascherano: la polivalència en persona

Javier Mascherano va jugar ahir en dues posicions diferents: primer al mig del camp fent de doble pivot amb Busquets i després de central. I, a més, va salvar l'equip des la mateixa línia de gol.

Nuria García
Javier Mascherano va salvar ahir el Barça. Amb el 0-0 en el marcador, va evitar el gol del Vila-real des de la porteria.

BARCELONAPep Guardiola va fer ahir molts canvis tàctics. Els seus jugadors van ocupar diverses posicions durant els 90 minuts al Madrigal. Les lesions l'obliguen a introduir canvis i a anar fent modificacions sobre la marxa. Però hi ha pocs jugadors que, juguin on juguin, rendeixin al mateix nivell. Una de les grans troballes del tècnic del Barça va ser recol·locar Mascherano a l'eix de la defensa. Amb els jugadors del Barça omplint la infermeria, els jugadors polivalents són els que fan falta. I Mascherano n'és un. Ahir el Jefecito va començar jugant al centre del camp, en la seva posició natural, en un doble pivot amb Sergio Busquets. Però posteriorment, quan Guardiola va veure que el 3-4-3 no rutllava, va decidir endarrerir l'argentí i, jugant amb una defensa de quatre, va fer que Mascherano jugués com a central.

Fa uns mesos, Pep Guardiola va referir-se a l'argentí com "el millor central que tenim", quan Puyol i Piqué estaven recuperant-se de les seves respectives lesions. Així doncs, ara que Fontàs està lesionat i que al Barça li falten peces claus per funcionar sobre la gespa amb la facilitat i la vistositat que partits enrere, Mascherano sembla una de les peces vitals per a Guardiola.

Ahir al Madrigal, Mascherano va estar a tot arreu. A més de jugar primer al centre del camp i després a l'eix de la defensa, també va exercir de salvador de l'equip. I és que amb el 0-0 en el marcador, Mascherano va aconseguir salvar des de la mateixa línia de gol una rematada del Vila-real (28').

De fet, Mascherano ja fa partits que jugui on jugui fa bé la seva feina. La seva aportació la temporada passada per aconseguir la Lliga i la Lliga de Campions no va passar desapercebuda a Guardiola. I tampoc la feina que va fer en els últims minuts del partit de Copa del Rei de dimecres contra el Reial Madrid al Camp Nou (va sortir en el minut 79 substituint Alexis, que es va lesionar a l'espatlla esquerra). L'argentí va ser la clau perquè el Barça tingués un final de partit relativament tranquil i aconseguís frenar una mica els de Mourinho, amb un conjunt blanc que anava a totes per aconseguir una classificació per a les semifinals de la Copa del Rei que finalment es van adjudicar els blaugranes.