LLUITA DE FILIALS
Esports 02/06/2012

La Masia del Barça guanya La Fábrica del Madrid per golejada

Els jugadors formats al planter del Barça han marcat 150 dels 190 gols de l'equip aquesta temporada. El Reial Madrid, en canvi, només pot presumir que 14 de 174 gols portaven el segell del seu futbol base.

Natalia Arroyo
2 min
Xavi, Messi, Iniesta i Cesc celebren un dels molts gols que ha marcat  el Barça amb el segell de La Masia aquesta temporada.

BARCELONA.La lluita de planters és un títol invisible que, especialment en els últims anys, ha omplert d'orgull les vitrines identitàries del Barça. El podi de la Pilota d'Or 2010, la nova Masia i el pes creixent que tenen els futbolistes de la base en els èxits del primer equip són només algunes de les petites -grans- victòries que s'endú el Barça en la guerra subterrània del futbol base. La penúltima és que l'aleví del Barça acabés tercer en el 19è Torneig Nacional Blue BBVA de Futbol-7, disputat el cap de setmana passat, i el Madrid ni tan sols superés la fase de grups. L'últim triomf, però, surt de l'anàlisi dels gols d'aquesta temporada: el 79% dels que ha celebrat el Barça els han marcat jugadors sortits de La Masia, mentre que al Madrid només un tímid 8% porten el segell de La Fábrica.

Messi i dotze golejadors més

És cert que Leo Messi, amb 73 gols (38% del pes total de l'equip) és el gran líder de golejadors al Barça, però a l'argentí l'han acompanyat en atac altres companys que, com ell, es van formar a La Masia: Cesc (15), Xavi (14), Pedro (13), Iniesta (8), Tello (7), Puyol (5), Cuenca (4), Thiago (4), Piqué (2), Busquets (2), Sergi Roberto (2) i Martín Montoya (1). En total, 150 gols amb marca Barça dels 190 de l'equip.

En canvi, al Madrid només Callejón (13) i el jove Joselu (1) han vist porteria, i han sumat uns discrets 14 gols dins els 174 que han fet els de Mourinho. Ni Granero, ni Arbeloa, ni els prometedors Jesé o Morata han aportat cap gol a l'equip.

L'any que ve els dos filials es veuran les cares a Segona Divisió, després que el Madrid Castilla certifiqués el seu ascens diumenge contra el Cadis. El clàssic de filials no es jugava des del 1997.

stats