GOLS DE BENZEMA I CARVALHO
Esports 20/02/2011

Massa poc Llevant per aturar el Reial Madrid

L'equip de José Mourinho va poder guanyar per una golejada més important, però el porter del Llevant, Munúa, i l'egocentrisme de Cristiano Ronaldo, jugant només per marcar un gol, ho van impedir.

Adrià Soldevila
3 min
Cristiano Ronaldo reclama una falta, davant la mirada despectiva dels jugadors  del Llevant Asier del Horno i David Cerra.

Barcelona.José Mourinho va sortir al terreny de joc amb Lass Diarra, Kaká i Di María, en substitució de Xabi Alonso, Özil i Adebayor, reservats pel tècnic portuguès per al partit de Lliga de Campions davant l'Olympique de Lió. L'última vegada que Mourinho va deixar fora de l'onze Xabi Alonso va ser al Reyno de Navarra, on el conjunt blanc va perdre davant l'Osasuna i va deixar una pèssima imatge de futbol, sense capacitat de construcció i amb només accions individuals de Cristiano Ronaldo i Di María.

Aquest cop, però, el Madrid va començar el partit assetjant el Llevant i va trigar només sis minuts a obrir el marcador. Després d'una excel·lent jugada de Di María, que va escapar-se de fins a tres jugadors i va assistir Benzema, el francès només va haver d'empènyer la pilota al fons de la xarxa per fer el primer gol dels locals. El Madrid va seguir atacant i va crear grans ocasions de gol, però ni Benzema, sol davant Munúa, ni Di María, amb un xut creuat des de fora l'àrea, van poder ampliar el marcador. I va ser amb el Llevant una mica més centrat i intentant estirar línies, que el conjunt de Mourinho va marcar el segon. En un llançament de falta, Cristiano Ronaldo va picar la pilota a mitja altura i amb potència, i el central Ricardo Carvalho, posant la cama a la trajectòria de la pilota, la va aconseguir desviar i va marcar el segon, deixant el partit vist per a sentència. Amb el marcador de 2 a 0 i amb el matx pràcticament acabat es va arribar al descans, sense cap ocasió de gol per al Llevant i amb una imatge poc positiva dels valencians.

En el segon temps el Llevant va sortir amb la mateixa intensitat i gràcies al porter Munúa, l'equip de Luis García Plaza no es va endur una golejada d'escàndol. Tres xuts perillosos de Cristiano Ronaldo i diverses ocasions clares per a Di María, Benzema o Khedira van posar en problemes la defensa llevantinista i haguessin pogut significar els gols i l'ampliació del resultat, podent acabar el partit amb una gran golejada dels de José Mourinho. Fins i tot Adebayor, que va entrar en els últims quinze minuts, va marcar un gol, però l'àrbitre el va anul·lar per fora de joc.

Egoista Ronaldo

El davanter portuguès del Reial Madrid va tornar a demostrar el seu egoisme sobre el terreny de joc, només preocupat per marcar i seguir primer a la classificació de màxims golejadors, per davant de l'astre argentí del Barça, Leo Messi. A cada ocasió fallada pel davanter blanc el seguia la mala cara i els gestos de ràbia, que assenyalaven l'ànsia de CR7 per marcar un gol. És més, el jugador del Reial Madrid no va celebrar el segon gol amb els seus companys, després que Carvalho desviés el seu xut de falta que, a priori, anava en direcció a porteria.

Mourinho, 9 anys invicte a casa

Amb la victòria d'ahir davant el Llevant, José Mourinho arriba als nou anys sense perdre un sol partit com a local, després de passar per quatre equips diferents. Des que va perdre el 23 de febrer del 2002 amb el Porto, davant el Beira Mar (2-3), no ha tornat a perdre com a local, ni amb l'equip portuguès, ni amb el Chelsea, ni amb l'Inter de Milà i, fins ara, tampoc amb el Reial Madrid. El 17 d'abril es podria trencar la ratxa de l'entrenador blanc, amb la visita del Futbol Club Barcelona a l'estadi madridista.

stats