PRIMERA DIVISIÓ
Esports 03/10/2011

Massa Madrid per a un bon Espanyol que cau golejat a casa

Tres gols de Gonzalo Higuaín i un de Callejón van permetre al Madrid endur-se els tres punts i golejar 0-4 en la seva visita al camp d'un Espanyol que va tornar a merèixer més premi del que es va endur. Els de Pochettino, innocents en atac, no van saber marcar i van pagar car el seu atreviment. La d'ahir és la primera derrota a casa de la temporada.

A Cornellà-El Prat, el Reial Madrid va ser sempre perillós, sobretot en les cavalcades a la contra, però mai dominador. Els blancs, si bé no van sortir a regalar la pilota, no van ser capaços de controlar la possessió tot i els esforços de Xabi Alonso per manar al centre del camp. El madridista va veure, d'una banda, com Lass s'amagava durant la creació i, de l'altra, com Kaká i Özil es despenjaven a dalt i no l'ajudaven a conservar la pilota per evitar que fossin els locals Javi Márquez, Baena, Romaric i Verdú els que remenessin les cireres sobre la gespa de Cornellà.

L'Espanyol, un cop superat l'ensurt inicial de rebre el milionari equip de Mourinho -un conjunt d'individualitats desbocat i anàrquic-, va menjar-se territorialment el seu rival. Però ho va fer quan ja anava per sota en el marcador, després que Higuaín trenqués el gel en un contracop ferotge amb Cristiano Ronaldo al quart d'hora de joc.

Empès per una afició que pressionava molt, l'equip de Pochettino va tenir ocasions de gol per endur-se un resultat més bo abans del descans, però la punteria de Sergio García i Thievy no estava gaire fina ahir i, quan trobaven els tres pals, apareixia Iker Casillas, sempre atent.

Mateix guió al segon temps

Després del pas per vestuaris, l'Espanyol va sortir reforçat perquè sabia que havia generat prou futbol per aconseguir l'empat, però amb un punt de frustració, conscient que el Madrid podia fabricar un segon gol del no-res i sentenciar el matx. Els de Mourinho, de fet, van cedir la iniciativa als locals per mirar de sorprendre'ls amb la defensa desorganitzada. I els va sortir bé perquè Higuaín, en un altre moment de connexió blanca, va foradar l'escaire amb un potent xut per fer el 0-2 que matava el matx.

Tot i el resultat, l'Espanyol va ser descarat i mai va renunciar a la remuntada. Mentre li van durar les forces ho va intentar, però va topar sempre amb una muralla defensiva dels blancs. Amb tot decidit, Mourinho va premiar Callejón amb tretze minuts davant la que va ser la seva afició i, com ja va passar amb Luis García a Saragossa, l'experiquito va marcar contra els seus excompanys. D'ell va ser el 0-3 al minut 83, un gol que no va celebrar. Ja al final, Higuaín va fer el definitiu 0-4.