CICLISME

El Massi-Tactic debuta com a equip professional el dia del triomf de la belga Kopecky a València

Teresa Ripoll aconsegueix la 52a posició

La corredora belga Lotte Kopecky (Lotto Soudal) ha guanyat la primera edició de la Volta a València al guanyar a l'esprint amb un temps de 2:08:19. La prova s'ha fet en una única etapa entre Paterna i València, de 88,5 quilòmetres. Aquesta prova suposava el debut del primer equip professional català femení, el Massi-Tactic.

L'equip gironí, pioner a Catalunya a l’UCI Women’s Team, la màxima categoria mundial del ciclisme femení en ruta, hi ha participat amb sis ciclistes. L'equip, que pertany al Club Ciclista Baix Ter i està liderat per Àngel González i Pepe Pedrero a la direcció esportiva, ha vist com Teresa Ripoll, Noemi Ferré, Elisabet Llabrés, Mireia Benito, Sandra Moral i Elisabet Escursell prenien part a la cursa.

Teresa Ripoll ha acabat en la 52a posició, Sandra Moral a la 70, Noemi Ferré a la 73 i Mireia Benito a la 75. Elisabet Llabrés i Elisabet Escursell no han pogut acabar.

El Massi-Tactic, que fins ara només prenia part en proves de la Copa d’Espanya i de la Copa Catalana, es quedarà en terres valencianes després de participar a la Volta a la Comunitat Valenciana perquè del 20 al 24 de febrer participarà en la Setmana Ciclista Valenciana. El projecte impulsat pel Club Ciclista Baix Ter, fundat l’any 1990, va ser creat ara fa vuit anys per donar projecció a tres ciclistes que els tocava deixar l’entitat en etapa de formació. L’acollida va ser tan bona que, la temporada passada, el nombre de ciclistes femenines era de 23, procedents de Catalunya, les Balears i Aragó. El club, presidit per Sergi Güell i que compta amb un centenar de corredors i corredores, la gran majoria menors d’edat, segueix la seva aposta pel creixement del planter i té un segon equip amateur que participarà en proves territorials.

En aquesta primera edició de la cursa valenciana hi han participat un total de 111 corredores de 19 equips que, per primera vegada a Espanya, gaudeixen d'un premi en metàl·lic igual que el de categoria masculina i amb una etapa idèntica a l'última de la prova masculina, realitzada sobre un total de 7 etapes en aquest cas.

La corredora belga, de 23 anys, s'ha imposat en un final ajustat, després de cinc voltes al circuit urbà per la capital valenciana, a la britànica Alice Barnes (Canyon SRAM), segona, i a la vietnamita Thi That Nguye (Centre Mundial UCI), tercera. El premi de les metes volants ha sigut per a la corredora de l'equip Ale Cipollini Jelena Eric, i el de millor equip per a l'equip italià del Valcar Cylance Cycling.