MOTO3
Esports 01/06/2013

L'alemany Folger aconsegueix la 'pole position' per davant de Viñales en el darrer segon

Tant Maverick Viñales com Álex Rins s'han vist superats per l'alemany de Kalex KTM

Efe
2 min

MugelloL'alemany Jonas Folger (Kalex KTM) s'ha fet amb la 'pole position' al Premi d'Itàlia de Moto3 de Mugello després de superar en la darrera volta el català Maverick Viñales (KTM), que no s'ha adonat o no li ha importat que el seu rival aprofités el rebuf de la moto per esgarrapar-li unes centèsimes de segon decisives, i arrencarà aquest diumenge des de la primera posició (11 hores, Telecinco).

Amb una temperatura més alta i sense l'amenaça de la pluja, els pilots de Moto3 han pogut treure més profit de les seves mecàniques des del primer moment, en què el portuguès Miguel Oliveira ha estat l'encarregat de marcar les referències sobre la seva Mahindra, seguit de Maverick Viñales (KTM), Luis Salom (KTM) i Álex Rins (KTM).

L'alemany Jonas Folger (Kalex KTM) ha tingut alguns problemes més per aconseguir el seu nivell òptim i durant els primers minuts ha rodat una mica més d'un segon per darrere dels seus rivals en la lluita pel millor lloc de la formació de sortida i també del podi a la cursa italiana, si bé la situació ha anat millorant amb el pas de les voltes.

A menys de set minuts per al final dels entrenaments ha estat quan els principals pilots han començat a tirar amb força per donar un gir a l'ordre de la classificació, en la qual llavors encara liderava el portuguès Oliveira i ha estat Maverick Viñales el primer que ha estat superar-lo. Després del català, l'australià Jack Miller (FTR Honda) ha aprofitat la conjuntura per situar-se segon i poc després també han superat el portuguès Salom i Rins.

La disputa pel millor temps d'entrenaments havia començat i el líder del mundial, Maverick Viñales, comptava amb un avantatge inicial sobre els seus rivals de gairebé quatre dècimes de segon, però no s'ha adonat que després del rebuf de la KTM s'havia col·locat un perillós rival, Jonas Folger.

L'alemany de l'equip d'Aspar ha aguantat el ritme de Viñales durant un gir complet i en la llarga recta de Mugello ha aconseguit la recompensa que havia buscat després de rebaixar en 66 mil·lèsimes de segon el registre del seu rival, que li ha fet gairebé tot el treball i al qual ja no ha pogut doblegar.

Tercer ha acabat Álex Rins, que ha marcat el seu millor temps en la setzena volta, la penúltima que ha fet al traçat italià, per davant de l'australià Jack Miller i de Luis Salom, que ha hagut de conformar-se amb la cinquena plaça per davant d'un els protagonistes inicials de l'entrenament, el portuguès Miguel Oliveira.

El desè lloc ha estat per a Àlex Márquez, que ha tornat a millorar el seu millor temps i amb això ha trencat la barrera dels dos minuts, desprès d'aconseguir un 1:59.211 que era més d'un segon més ràpid que tot els temps que havia protagonitzat el lleidatà fins a aquest moment.

stats