FÓRMULA 1
Esports 09/09/2012

Els McLaren dominen a Monza i Hamilton aconsegueix la 'pole'

Lewis Hamilton i Jenson Button, tots dos de l'equip McLaren, ocuparan aquesta tarda la primera posició a la graella de sortida del Gran Premi d'Itàlia (14.00, TV3 i Antena 3). Els dos pilots anglesos van beneficiar-se dels problemes mecànics de Fernando Alonso per dominar en els entrenaments oficials al circuit de Monza, i el tercer classificat va ser el company de l'asturià a Ferrari, Felipe Massa.

De fet, Fernando Alonso ho tenia tot de cara per aconseguir la pole position . El pilot asturià havia dominat la sessió d'entrenaments lliures del matí i també les dues primeres rondes de la qualificació. Però a l'hora de la veritat, en l'últim intent de volta ràpida, una peça de la suspensió del seu Ferrari es va trencar i només va poder ser desè. Tot un handicap per al líder del Mundial de Fórmula 1, que després de quedar-se sense puntuar al circuit belga de Spa-Francorchamps ara veu com els rivals li poden retallar encara més punts a la classificació. "És una llàstima, fàcilment hauríem fet la pole . Però millor que ens hagi passat avui [ahir, per al lector] que no pas durant la cursa. Hem d'intentar perdre el mínim de punts possible respecte als rivals", deia el pilot, contrariat.

Tanmateix, el principal rival d'Alonso al mundial no és pas Hamilton -que tampoc va puntuar a Bèlgica-, sinó Vettel. L'asturià suma 164 punts, i l'alemany, 140; però ahir el de Red Bull només va poder marcar el sisè millor temps. Tot i això, sortirà cinquè per la penalització al britànic Paul di Resta, que va canviar la caixa de canvis.

Els altres dos aspirants al Campionat del Món són Webber (132) i Räikkönen (131), però ahir tampoc no van tenir uns bons entrenaments. L'australià no va poder passar a la Q3 i iniciarà la cursa en 11a posició, i el finlandès va aconseguir, a última hora, escalar fins a la 8a posició -tot i que també guanya un lloc per la penalització a Di Resta.

De la Rosa, centenari

El pilot català d'HRT corre avui el seu Gran Premi número 100 sortint des de la 23a posició. De la Rosa es va veure superat pel seu company d'equip, Narain Karthikeyan. De fet, va ser el primer cop que l'indi queda per davant seu en uns entrenaments. L'últim lloc de la graella l'ocuparà Nico Hülkenberg, que va tenir problemes mecànics amb el Force India.