LLIGA DE CAMPIONS
Esports 07/12/2011

Més que tres punts, victòria del model Barça

Albert Solé
L'ALEGRIA DEL GOL  Pedro, Bartra i Sergio Roberto celebren amb Montoya el gol que el lateral dret va fer ahir al Camp Nou, que significava el 2-0 contra el BATE.

Les poc més de 30.000 persones que van decidir saltar-se el pont i anar a veure el Barça al Camp Nou van poder gaudir d'un gran partit de futbol gràcies a les ganes i la qualitat d'uns joves que van deixar clar que el model de joc blaugrana té el futur assegurat. Tot i que el partit no tenia cap transcendència perquè el Barça ja era primer de grup passés el que passés, i Guardiola va reservar els titulars per al Bernabéu a la graderia, l'equip va jugar amb l'energia de la joventut i les ganes que tenien tots de mostrar-se al món en un partit, no ho oblidem, de Lliga de Campions. Homes com Bartra, Montoya, Sergi Roberto, Jonathan dos Santos, Rafinha i Cuenca van deixar clar al de Santpedor que si mai els necessita, només cal que truqui a la porta del Miniestadi. El 4-0 final ho diu tot de com es va prendre el Barça aquest partit.

Diferents però iguals

Des de la tercera graderia del Camp Nou, on els jugadors semblen formigues i no es distingeixen quasi les cares, els aficionats podien no adonar-se que ahir no jugava cap dels titulars habituals. Tot i que la majoria de l'equip era del Barça B, els jugadors es movien sobre la gespa i pressionaven com el gran Barça dels últims anys. El model, l'estil, és innegociable, i qui arriba a jugar un partit al primer equip és perquè ja té ben apresos els principis bàsics del famós ADN. Faltava la màgia, el desequilibri que només tenen els escollits, però la resta era ben reconeixible. I, tot i això, el resultat va ser una altra golejada.

Dels sis jugadors que encara tenen fitxa del filial i van ser titulars ahir, cap debutava amb el primer equip -l'únic debutant va ser Riverola els últims 10 minuts- i, per tant, els nervis lògics del primer dia ja els tenien superats, i es va notar. Al BATE Borisov devien pensar: "Si tots són uns marrecs i estem tancats al darrere igualment!" Un dels exemples més clars de la confiança que tenen aquests jugadors del filial es va veure en el minut 26, en una acció defensiva tan arriscada com genial de Bartra, fent un barret d'esquena al davanter a l'àrea petita. El Camp Nou es va quedar mut al principi, i tot seguit va reaccionar amb una merescuda ovació.

Millor la segona que la primera

En els primers 45 minuts van marcar un gol i van tenir prou oportunitats clares per fer-ne algun més. La mobilitat de Rafinha fent de Messi, Cuenca i Pedro intercanviant-se les bandes constantment i les arribades freqüents de segona línia de Thiago i Sergi Roberto van generar tot el cabal ofensiu del Barça.

En el primer minut Rafinha es va trobar a l'àrea petita després d'una jugada al primer toc, però el seu xut va topar al pit del porter Gutor. Cuenca ho va provar dos cops amb xuts un pèl desviats. Es notava que ja té alguns galons al primer equip. Però va ser Sergi Roberto qui va desnivellar el partit. Primer ho va intentar rematant una combinació al primer toc entre Cuenca i Montoya que va sortir fora per poc, però tot seguit es va trobar un rebuig a la frontal de l'àrea i de primeres, amb l'interior, va ajustar el xut al pal esquerre de Gutor i va fer un bon gol (35'). El BATE no va poder fer gaire res, a pesar que per a ells la victòria i els punts sí que eren importants, però van ser incapaços de sortir de la seva àrea més de dos o tres cops en tot el partit.

Pedro, protagonista

La segona part, tot i que va començar un pèl freda, de seguida es va activar per acabar en un festival digne del millor dels grans equips. Pedro, que en la primera part va passar més desapercebut, va avisar amb un xut a la mitja volta ajustat al pal (50'), va seguir amb una vaselina preciosa, però un pèl curta que Gutor va poder desviar, i ho reblar amb un golàs, el 3-0, d'esperó després d'una assistència de Cuenca (63'). L'extrem de Reus, que va fer un partidàs, ja havia fet l'assistència del 2-0 a Montoya, que va aparèixer a l'àrea després d'una cavalcada per l'extrem esquerre. El partit va ser un passeig que va tancar Pedro un altre cop convertint un penal en el 4-0 final -era el jugador amb més galons sobre la gespa-, un penal comès sobre Cuenca, ahir a tot arreu.