BARÇA
Esports 17/04/2013

Un llibre per viatjar als anys clau en la formació de Leo Messi

El llibre 'Messi, un geni a l'escola del futbol', de Ramiro Martín, explora les claus de l'adaptació del jugador al Barça

Toni Padilla
1 min

BarcelonaEl periodista Ramiro Martín ha presentat el seu llibre 'Messi, un geni a l'escola del futbol'. Martín, argentí de naixement i català d'adopció, ha fet un treball on intenta respondre a una pregunta clau: "Com s'ensenya a un geni? Com va encaixar un geni com Messi dins d'una escola amb la tradició de La Masia?". Durant els darrers mesos Martín ha parlat amb Guardiola, Vilanova, Rosell i tots els tècnics que han format Lionel Messi per confeccionar un retrat dels anys clau del jugador a Barcelona. "Durant els primers sis mesos va jugar dos partits. No va ser fàcil. Calia constància", ha comentat durant la presentació a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm.

Martín admet que potser el tècnic clau és "Àlex Garcia, el tècnic de la famosa generació del 87, que va traslladar conceptes a Messi que aquest ha portat a la pràctica més tard". Convertit en un dels grans coneixedors de l'entorn personal de Messi, Martín també ha parlat amb l'únic preparador físic que va treballar tant amb Maradona com amb Messi. "És un llibre de futbol", ha comentat a l'acte.

stats