BARÇA-MADRID
Esports 04/06/2012

Messi-Cristiano, un duel sense fi

Cristiano va fallar un penal amb la selecció i Portugal arriba amb dubtes a l'Eurocopa. Messi, en canvi, és lloat a casa seva i camina amb pas ferm cap a una altra Pilota d'Or. El duel no s'atura ni a l'estiu.

Toni Padilla
3 min

BARCELONAMessi és el nom de moda a l'Argentina. El millor jugador del món va enlluernar en el partit de la fase de classificació entre l' albiceleste i l'Equador, en què va participar en els quatre gols locals (4-0) i va marcar el tercer. Amb el braçalet de capità i acompanyat de Mascherano, que va jugar els 90 minuts com a migcampista, Messi va ser el líder sobre la gespa de l'equip de Sabella, que passa a liderar el grup de classificació per al Mundial del 2014 pel davant del Xile d'Alexis Sánchez, que va jugar un gran partit en el triomf per 0-2 a La Paz (Bolívia).

Messi era ahir portada de tots els diaris, tant pel seu partit com per la celebració del gol amb la pilota sota la seva samarreta fent una panxa, una celebració que va ser assumida de manera unànime com la ratificació que la parella de l'astre del Barcelona, Antonella Roccuzzo, espera un fill. El rumor fa temps que és conegut, però el jugador encara no ha parlat sobre aquest afer. El diari Olé portava en portada aquesta fotografia amb la frase "Papi futbol", jugant amb la idea que, de fet, ell és el pare del millor espectacle futbolístic.

Lloat per la premsa, Messi s'ha guanyat del tot el cor dels aficionats argentins, que en el seu moment van ser un xic escèptics amb ell. "La connexió amb la gent ha sigut genial", va admetre el mateix Messi. El seu seleccionador, Alejandro Sabella, va declarar directament que "si ara marquem diferències, és per Messi; és el millor".

Amb el gol davant de l'Equador, Messi ha acabat la temporada oficial, tot i que encara li queda un últim partit abans de les vacances: un amistós Brasil-Argentina dissabte que ve a Nova Jersey (Estats Units). Una bonica manera de tancar un any en què Messi ha fet un total de 77 gols oficials, sumant els 73 marcats amb el Barça i els quatre amb la selecció. A més, el jugador de Rosario ha fet 37 assistències de gols i ha guanyat quatre títols (Mundial de clubs, Supercopa d'Europa, Supercopa d'Espanya i Copa del Rei). Èxit als quals cal sumar la Bota d'Or com a màxim golejador de les lligues d'Europa, el premi Pitxitxi de la lliga i la condició de màxim golejador de la Champions League amb 14 gols. Uns èxits que el situen com a gran favorit per ser escollit per quart cop en la seva carrera com a millor jugador del planeta i guanyar la pròxima Pilota d'Or.

El somni de Cristiano

El gran rival de Messi, naturalment, és un Cristiano Ronaldo que aquesta temporada ha guanyat la Lliga espanyola (un sol títol) i ha marcat un total de 61 gols tant amb la selecció com amb el Reial Madrid.

El jugador de Madeira, però, sap que podria capgirar la situació i convertir-se en el gran favorit per aconseguir la que seria la seva segona Pilota d'Or si guanya l'Eurocopa que comença aquest divendres. En l'últim amistós, però, Portugal va caure per 1-3 a casa i el diari O Jogo titulava "Queda molt per fer". Cristiano, a més, va fallar un penal amb 1-2, i va admetre després del matx que "últimament no tinc sort amb els penals".

Cristiano, que va protagonitzar una gran jugada en driblar el seu company d'equip Altintop abans de xutar fora, ha rebut últimament alguna crítica al seu país, ja que la seva mitjana de gols és inferior amb la selecció que amb el Madrid. A més, algunes polèmiques dels últims dies no l'han ajudat gaire: uns amics seus van protagonitzar una picabaralla en una discoteca després que ell parlés amb una noia que tenia el xicot al costat, i es va negar a donar un autògraf a una nena portuguesa perquè duia la samarreta del Barça.

stats