MUNDIAL 2014

Qui té més pes dins del seu equip, Maradona el 1986 o Messi el 2014?

Un estudi del 'The New York Times' demostra que els gols de Messi tenen més pes però Maradona donava més assistències

Jusst abans de la final del Mundial, al 'The New York Times' han fet una comparació entre el paper de Messi aquest 2014 al Brasil i aquell de Maradona el 1986, quan l'Argentina va guanyar el Mundial per darrer cop.

Segons aquest estudi, Messi aporta més gols de mitjana a l'equip que no pas Maradona el 1986, però Maradona va donar més assistències als seus companys. Maradona va fer 5 gols el 1986, però aquell equip també va fer més gols. Aquesta Argentina en canvi, ha fet 7 gols. I 4, els ha fet Messi.

També hi ha una diferència en la forma de marcar els gols. Maradona els va fer tots dins de l'àrea i Messi els ha marcat gairebé tots des de fora de l'àrea. Messi ha fet 19 xuts durant el Mundial, amb 4 gols i 11 dels xuts entre els tres pals. Maradona va xutar més: 30 cops,amb 5 gols i 21 xuts entre els tres pals.

Segons les estadístiques, queda clar el pes dels dos jugadors. Messi toca la pilota 66 cops cada 90 minuts. Maradona ho va fer 72 cops per minut. Maradona ho feia pel centre i Messi prefereix caure a la dreta, per poder tallar cap al centre després.

Segons l'estudi, és difícil trobar casos similars de jugadors amb tant de pes dins d'una selecció, però "els dos ho han fet amb un estil oposat". Maradona va guanyar aquell Mundial del 1986 marcant 5 gols, dos d'ells als quarts de final i dos més a les semifinals. No va poder marcar a la final, on va donar dues assistències. Messi busca el seu primer Mundial després d'haver fet quatre gols. Però no va poder marcar a les semifinals. Segons Maradona, Messi farà dos gols contra els alemanys.