PRIMERA DIVISIÓ
Esports 13/11/2012

Messi, escollit per tercera vegada consecutiva millor jugador als premis de la Lliga de Futbol Professional

Guardiola ha estat escollit millor tècnic; Puyol, premi al joc net, i Bartra, millor defensa de segona divisió

Efe
2 min

MadridEl Reial Madrid i el Deportivo, campions de la darrera edició de les lligues BBVA i Adelante, respectivament, són els principals guanyadors dels premis de la Lliga de Futbol Professional 2011-2012, en què l'argentí del Barça Leo Messi repeteix per tercera vegada consecutiva com a millor jugador i davanter.

La LFP va lliurar els seus guardons anuals, que enguany compleixen la quarta edició, als millors de la passada temporada, en què també repeteix triplet l'extècnic del Futbol Club Barcelona, Pep Guardiola, distingit en les dues campanyes anteriors.

A Segona, el millor entrenador va ser el tècnic del Deportivo de la Corunya, José Luis Oltra, i el millor jugador, Juan Carlos Valerón, integrant de la plantilla gallega des de la campanya 2000-2001. Els premis es resolen amb els vots de jugadors i tècnics d'ambdues categories. El millor jugador i el millor entrenador surten de la votació dels futbolistes, i els millors per lloc els trien els entrenadors a partir d'unes ternes decidides pel comitè tècnic de la LFP que formen entrenadors de reconegut prestigi.

El jugador revelació va ser Francisco Alarcón, 'Isco', que va culminar la seva primera temporada al Màlaga amb un premi al qual optaven també Beñat (Betis) i Isaac Cuenca (Barcelona), i que ja van guanyar Sergio Busquets (2008-09) i Pedro Rodríguez (2009-10). El capità del Barça, Carles Puyol, es va emportar el premi al joc net que atorguen els aficionats a través de les federacions de penyes, amb rèplica aquest any a Segona per al migcampista de l'Almeria Miguel Ángel García, 'Corona'.

A la Lliga Adelante, el Deportivo va ser el gran dominador. Valerón va aconseguir el premi al millor jugador i Oltra va repetir la distinció que ja va obtenir fa dues temporades quan dirigia el Tenerife i que fa un any va guanyar Luis García (Llevant). El blaugrana Marc Bartra va ser triat millor defensa, el jugador del Celta Alex López va ser el més votat com a millor migcampista, i el seu company d'equip Iago Aspas, com a millor davanter.

Relació de premis:

Lliga BBVA

Millor jugador: Leo Messi (Barcelona)

Millor entrenador: Pep Guardiola (Barcelona)

Millor porter: Iker Casillas (Reial Madrid)

Millor defensa: Sergio Ramos (Reial Madrid)

Millor migcampista: Xabi Alonso (Reial Madrid)

Millor migcampista d'atac: Andrés Iniesta (Barcelona)

Millor davanter: Leo Messi (Barcelona)

Joc net: Carles Puyol (Barcelona)

Revelació: Francisco Alarcón, 'Isco' (Màlaga)

Lliga Adelante

Millor jugador: Juan Carlos Valerón (Deportivo)

Millor entrenador: José Luis Oltra (Deportivo)

Millor porter: Dani Aranzubía (Deportivo)

Millor defensa: Marc Bartra (Barcelona B)

Millor migcampista: Álex López (Celta)

Millor migcampista d'atac: Andrés Guardado (Deportivo/València)

Millor davanter: Iago Aspas (Celta)

Joc net: Miguel Ángel García, 'Corona' (UD Almeria)

Revelació: Javi Hervás (Còrdova/Sevilla).

stats