ELIMINATÒRIES MUNDIAL BRASIL 2014
Esports 13/11/2011

Messi, blanc de les crítiques a l'Argentina

La premsa argentina va tornar a posar l'accent sobre Messi després d'un mal partit de la seva selecció. L'acusen, com sempre, de fer un partit horrible i d'estar molt lluny del Messi que meravella al Barça.

Albert Solé
2 min

BarcelonaCada vegada que la selecció argentina no guanya un partit -oficial o amistós- i Messi no hi juga bé, la premsa del seu país s'acarnissa amb el crac del Barça. Ahir no va ser una excepció després del trist empat (1-1) contra Bolívia al Monumental de Buenos Aires. Les crítiques han tornat a ser força dures pel seu mal partit, sobretot a la segona part, cosa que va fer aparèixer altre cop la mateixa cançó de l'enfadós: "La selecció [argentina] troba tant a faltar el Messi del Barça, com Messi troba a faltar el Barça", deia el periodista Marcelo Sottile al diari esportiu Olé, i afegia: "Si [Messi] és propietari de diversos triomfs, no pot no donar-li els seu cognom a aquests empats".

La crònica del partit del mateix diari, començava així: "Un sempre fantasieja que veurà Messi feliç com a Espanya, celebrant els gols, còmode, content. Sembla clar que la selecció no li genera la mateixa tranquil·litat i que des d'un punt de vista de col·lectiu no hi ha estructura. Per això li costa assemblar-se al del Barça". A l'Argentina somien veure fer a Messi amb la samarreta albiceleste les mateixes coses que fa amb la blaugrana, i que sigui igual de decisiu i resolutiu, però no és així: "El millor del món, el que té més de 200 gols al Barça, el crac que delecta tot l'univers, el que li passa la mà per la cara a Ronaldo, que guanyarà per tercer cop la Pilota d'Or, altra vegada es va apagar amb l'albiceleste. I més enllà de no haver jugat bé, és que ni tan sols va arribar a sobresortir amb el talent que tant esperem disfrutar", seguia la crònica d'Olé. Igual de crític es mostrava Cristian Grosso a La Nación: "Va acabar el partit absent, descolorit, una versió impensable al Barça, on cada dia reescriu la història del futbol amb la seva ploma magistral". I Leo Farinella, també a Olé, s'imaginava un duel Argentina-Barça, i es posava a tremolar: "El Barça és un equipàs i Messi allà brilla perquè únicament ha de donar-hi el toc de distinció, i l'Argentina ni tan sols és un equip. El Barça ens fot cinc gols".

Dards directes contra Messi

Les crítiques sobre el mal partit de tota la selecció argentina el resumia la premsa destacant que l'únic jugador ovacionat a l'estadi de River Plate va ser el lateral de Boca Clemente Rodríguez -exjugador de l'Espanyol-, el futbolista més discret tècnicament, l'únic, segons ells, que va donar la cara fins al final. Sobre Messi, les frases eren feridores: "Leo va fallar en jugades en què no acostuma a fallar", "El capità va jugar un dels pitjors segons temps de la seva vida".

stats