SELECCIONS
Esports 07/10/2011

Messi, camí de Maracaná

Messi comença a la matinda la fase de classificació per al Mundial del Brasil 2014 contra Xile. Seran dos anys en què tindrà molta pressió, amb l'obligació de brillar amb l' albiceleste igual que de blaugrana.

Albert Solé
2 min

Barcelona.Leo Messi comença avui un camí amb la seva selecció que durarà dos anys i que l'ha de dur fins al Mundial del Brasil del 2014. Aquesta matinada (1.10 h) la selecció argentina debuta contra Xile -sense Alexis, lesionat- a Buenos Aires en la fase de classificació, una fase que s'allargarà fins al 15 d'octubre del 2013, quan l' albiceleste espera estar entre els quatre primers del grup de nou equips -tots contra tots- i classificar-se de manera directa per ser al Brasil el 2014. El cinquè classificat haurà de jugar una repesca. L'Argentina torna a encomanar-se al millor futbolista del planeta perquè els dugui en braços fins al torneig que més els agrada, del qual són bicampions (1978 i 1986). Aquest cop, però, confien que no ho hagi de fer tot sol, com va passar en el Mundial de Sud-àfrica i en l'última Copa Amèrica al seu país, i que el nou seleccionador, Alejandro Sabella, sàpiga rodejar Messi de bons jugadors i amb una idea de joc perquè brilli com al Barça. De fet, aquest és el gran somni dels aficionats argentins, veure que el crac de Rosario fa les mateixes coses i és igual de decisiu que quan vesteix de blaugrana. Messi és conscient que tindrà més pressió que mai, i que haurà de jugar al màxim nivell tant al Barça com amb la seva selecció, perquè les dues aficions esperen molt d'ell. Fins al 9 de juny el calendari de Messi és terrorífic, i només podrà agafar una mica d'aire per Nadal.

Sense comptar Riquelme, que s'havia ofert per tornar a la selecció però que Sabella ha descartat, ni Agüero, lesionat, els experts en futbol argentí asseguren que la convocatòria per a aquests dos pròxims partits -Xile i Veneçuela- és la millor possible. A partir d'aquí, la tasca del nou seleccionador, que tot just té dos amistosos com a bagatge previ, serà aconseguir una bona defensa, que li falta a l'Argentina des de fa quatre anys, i construir un bon mig del camp que acompanyi la gran nòmina de davanters de què disposa: Messi, Higuaín, Agüero i Tévez.

Si Messi tindrà la responsabilitat de dur l'Argentina fins al Brasil el 2014, la pressió d'Alexis Sánchez tampoc serà petita. El nou jugador blaugrana, precisament des que ha fitxat aquest estiu pel Barça, s'ha convertit en un ídol al seu país, i en l'home que els pot dur a fer grans coses en el món del futbol. En l'últim Mundial, Xile va ser una de les seleccions modestes més destacades, i llavors Alexis ja era important, però era un més dels 11 titulars. Ara ja no, ara té tots els focus a sobre, i fins i tot lesionat ha hagut de marxar convocat amb la seva selecció per fer pinya en aquests dos primers partits de la fase de classificació i ser un espectador de luxe.

I el Brasil?

Com a país amfitrió, la selecció brasilera no ha de jugar aquesta fase de classificació sud-americana per al Mundial. Així, durant aquests dos anys en què les altres nou seleccions jugaran partits disputadíssims, el Brasil de Dani Alves i Adriano Correia jugarà amistosos de preparació. En aquesta aturada d'octubre el Brasil jugarà avui a Brasília contra Costa Rica, i dimarts que ve a Mèxic contra la selecció local.

stats