Esports 30/03/2016

Messi lidera l'Argentina en el triomf davant Bolívia

L'argentí firma un gol de penal, Alves salva el Brasil i Suárez serveix una assistència clau

Roger Requena
Messi celebra el gol anotat contra Bolívia

BarcelonaSense lesions, amb actuacions decisives i carregats de confiança. Així tornaran a Barcelona aquest dimecres Messi, Mascherano, Suárez i Alves, els quatre internacionals sud-americans blaugranes que aquesta matinada passada han disputat diferents partits de fase de classificació mundialista amb les seves respectives seleccions. Tots han disputat els partits complets i han tingut un rol clau amb efectes al marcador.

"No he tingut problemes físics i ara ja toca pensar en el clàssic, que serà una prova molt exigent", ha destacat Messi minuts després de conduir l'Argentina al triomf davant Bolívia (2-0), on ha firmat un gol. El davanter argentí ha reconegut que han acabat "cansats" a la segona part a causa del mal estat de la gespa de l'estadi de Córdoba Mario Alberto Kempes. "Tot i això, no era excusa, i hem intentat jugar bé", ha completat Messi, que ha celebrat la consecució de sis punts en els dos últims duels. "Era el que volíem per fer una classificació de menys a més", ha assegurat.

L'argentí, que ha tornat a exercir de capità, ha firmat la diana número 50 amb la seva selecció, el gol 499 del global de la seva carrera. La diana ha arribat des dels onze metres a través d'un llançament de penal a mitja altura i ajustat al pal esquerre del porter.

A banda del seu gol, Messi també ha participat de forma decisiva en la jugada que servia per obrir el marcador. Després de conduir una pilota al mig del camp d'esquena a la porteria rival, i d'aguantar algunes puntades d'un jugador que li ha fet falta, ha servit amb rapidesa el tir lliure, ha sorprès la defensa i ha habilitat dins l'àrea un Higuaín que s'ha trobat sol davant del porter i ha acabat assistint Mercado, que també va marcar contra el Xile de Bravo fa uns dies.

També ha disputat el partit sencer Javier Mascherano, que ha actuat de migcampista. Els homes que dirigeix l'extècnic blaugrana Gerardo Martino sumen d'aquesta manera el tercer triomf consecutiu, que els permet recuperar-se dels tres entrebancs en forma de derrota i dos empats en les tres primeres jornades. L'Argentina és ara tercera de la classificació mundialista, a dos punts de l'Uruguai i l'Equador.

Alves salva el Brasil

Un altre blaugrana que també ha marcat aquesta matinada ha estat Dani Alves, que ha firmat a l'últim minut el gol que salvava un punt per al Brasil davant el Paraguai (2-2). El partit s'havia posat en contra dels brasilers amb els gols de Lezcano i Benítez, que donaven avantatge als locals. Fins al minut 79, els de Dunga perdien per 2-0. Aleshores, Oliveira i Alves han tornat a igualar la balança. Al minut 92, el lateral ha arribat per sorpresa a l'àrea i, després d'un gran retall cap a l'esquerra ha definit amb un remat al segon pal. El seu gol ha donat un valuós empat que situa el Brasil sisè, a quatre punts dels dos líders.

Un d'aquests líders és l'Uruguai, que torna a comptar amb un Suárez en ratxa. Si contra el Brasil va marcar, contra el Perú ha firmat una gran assistència en l'única diana del partit (1-0), obra de Cavani.