Esports 27/07/2012

El Barça blinda Javier Mascherano fins al 2016

D.r.j. / N.a.
2 min

BARCELONAFeia dies que s'esperava la notícia i ahir el Barça va enviar un comunicat a les 22.15 h per confirmar que Javier Mascherano renova el seu contracte amb el club blaugrana fins al 30 de juny del 2016. L'ampliació inclou una millora salarial del jugador i l'augment de la seva clàusula de rescissió, que passa a ser ara de 100 milions d'euros. En els pròxims dies es fixarà una data per signar el nou contracte a les oficines del club.

"Estic molt feliç de viure aquest moment", va piular Mascherano poc després que s'oficialitzés l'acord. El jugador argentí, de 28 anys, ha disputat 97 partits oficials amb la samarreta blaugrana i, des que Pep Guardiola el va ubicar a la posició de central, s'ha convertit en peça imprescindible de l'equip. Fa una setmana va reconèixer en roda de premsa que l'acord amb l'entitat estava "molt encarrilat", que se sentia "feliç" a Barcelona i molt "valorat" al vestidor. Fins i tot es va atrevir a confessar que la decisió de deixar el Liverpool per jugar al Camp Nou va ser la més encertada de la seva carrera. "Jo vaig fer un esforç econòmic perquè entenia que venir al Barça era la millor opció per a mi". El Jefecito tindrà 32 anys quan finalitzi el seu nou contracte i, si hi arriba amb "el nivell que exigeix un club com el Barça", no descarta allargar la seva estada a Catalunya per penjar les botes aquí. "És un jugador fonamental per a nosaltres. De central no ha tingut ni un partit dolent", deia fa uns dies el seu amic Leo Messi.

Messi s'entrena amb el grup

El crac argentí, de fet, també va ser protagonista ahir. Messi ja està recuperat de les molèsties que tenia al bessó de la cama dreta i el fet de descansar contra l'Hamburg dimarts per precaució li ha permès recuperar-se aviat i poder exercitar-se al mateix nivell que els seus companys. Un cop oblidat el cop a la cama, ahir va completar la sessió matinal i vespertina amb normalitat amb els altres jugadors.

L'altra bona notícia la va donar el capità Carles Puyol, que també va completar una part de la sessió amb el grup i ja veu molt a prop tornar a estar al mateix ritme que els seus companys. Puyol, que va incorporar-se dilluns a la pretemporada de l'equip, es va sotmetre a una artroscòpia el 12 de maig i va quedar fora de l'Eurocopa perquè el termini mínim de recuperació es va fixar en sis setmanes.

stats