LLIGA
Esports 08/04/2012

Messi trenca els seus registres i els del Barça

Tot i que queden set partits de Lliga, un de Copa del Rei i un mínim de dos de Lliga de Campions, el Barça ha aconseguit 161 gols i supera els 158 de la primera temporada de Guardiola, la 2008/09.

David R. Jover
2 min
Leo Messi celebrant el segon gol del Barça,  el primer dels dos que va fer ahir.

BARCELONA.Sembla que Leo Messi no té aturador. Setmana rere setmana estableix nous rècords golejadors en l'aspecte personal i ahir, amb el segon gol del Barça, va establir el millor registre anotador de l'era Guardiola.

El total de 161 gols de la temporada en competició oficial va superar l'anterior rècord de 158, que datava de la primera temporada del tècnic de Santpedor a la banqueta, el curs en què el Barça va aconseguir el triplet: el 2008/2009.

Ahir el gol de l'empat del capità, Carles Puyol, va servir per igualar la xifra i Messi, amb dos gols, va aconseguir superar un registre que va acabar d'engreixar Pedro en els últims instants de partit. Tot i així, el rècord, amb les set jornades de Lliga que queden, a més dels com a mínim dos partits de Champions League contra el Chelsea i la final de la Copa del Rei contra l'Athletic Club de Bilbao, acabarà sent superat en les properes dates.

Tot i l'espectacularitat de la xifra, pot ser que no serveixi al Barça per aconseguir la seva quarta Lliga consecutiva, ja que el Reial Madrid també està fent una temporada excel·lent pel que fa a encert de cara a porteria. Els blancs han anotat 100 gols en Lliga, deu més que el Barça, que ha disputat un partit més.

Sense Villa

El gran culpable del nou rècord del Barça, sens dubte, és Leo Messi, que ha anotat aquesta temporada un total de 60 gols en totes les competicions oficials disputades. La majoria, 38, han estat a la Lliga.

Però un altre gran mèrit és haver aconseguit aquests registres sense David Villa. El davanter asturià es va lesionar al Mundial de Clubs i tan sols ha pogut disputar un total de 20 partits amb el Barça aquesta temporada, en els quals ha fet tan sols vuit gols.

El 7 del Barça, que està en la fase final de la seva recuperació tot i que no hi ha cap data exacta per a la seva tornada, hauria engreixat, en cas de no haver patit la greu lesió a la tíbia, aquest nou rècord, que el Barça va establir ahir a la Romareda i que superarà en les pròximes setmanes.

L'onzè al Saragossa

I és que Leo Messi ahir va establir una nova marca a la seva carrera. A més dels gols, va deixar clar a la Romareda que el Saragossa és un equip que li va molt bé.

Ahir va marcar el seu onzè gol a l'equip aragonès, tot i que no és la seva víctima preferida. L'Atlètic de Madrid és l'equip que més gols ha rebut de Messi, amb un total de 15, i el segon equip que més ha patit Messi és el Racing de Santander, amb 12 gols. En el tercer lloc apareixen el Sevilla i el Saragossa, amb onze dianes rebudes, mentre que el València tanca aquesta classificació, amb deu gols rebuts pel 10 blaugrana.

D'altra banda, Leo Messi va convertir-se ahir en el segon jugador de la història del Barça que marca en 100 partits diferents de Lliga, per darrere de César, i també va igualar el rècord històric de 38 gols a la Lliga de l'històric Telmo Zarra (1950/51) i d'Hugo Sánchez (1989/90). Sens dubte, l'argentí no té límits.

stats