FUTBOL

“M’han cancel·lat la reserva i ara volen que pagui 900 euros per dormir en un hostal”

L’oficina d’atenció als seguidors del Liverpool ja s’ha queixat a la UEFA perquè molts hotels ucraïnesos han cancel·lat reserves per fer negoci

Un cop el Liverpool va arribar als quarts de final, en Joel i en Mike, dos aficionats del club anglès, van decidir començar a preparar la final, per si de cas. A través d’una pàgina web van reservar dues nits d’hotel a Kíev, la seu de la final, en un hostal barat que els cobrava 200 euros als dos, per les dues nits. “Com que ja sabíem que seria difícil trobar hotel, vam ser previsors. Però uns 10 dies després de saber que el Liverpool jugaria la final ens va arribar un correu electrònic que deia que per una errada informàtica ens cancel·laven la reserva sense cobrar-nos res. Però la perdíem. I un cop vam voler fer-la de nou, ens demanaven 900 euros la nit per als dos en un hostal horrible!”, es queixa en Joel. El seu cas no és l’únic. L’oficina d’atenció als seguidors del Liverpool ja s’ha queixat a la UEFA perquè molts hotels ucraïnesos han cancel·lat reserves per fer negoci. “És evident que ho fan per apujar els preus després de saber que és una final amb dos equips grans. Tenim casos d’hotels que han cancel·lat reserves fetes abans de saber-se els finalistes amb excuses com afirmar que faran obres o que els ha atacat un virus informàtic”, afegeix en Joel, que al final ha trobat una solució: els acull un jove ucraïnès aficionat del Liverpool que va posar dues habitacions a disposició d’aficionats reds.

Les dues aficions s’han queixat abans de la final per problemes amb el transport, l’allotjament i la seguretat, amb dues agressions documentades a aficionats del Liverpool per part de grups d’extrema dreta locals. A més, el Liverpool ha anunciat que tornarà l’import íntegre de les entrades a aquells aficionats que, a causa de l’elevat nombre de vols cancel·lats, no puguin arribar a Kíev. Centenars de supporters del conjunt anglès s’han vist afectats després que l’operadora Worldchoice Sport hagués de cancel·lar tres dels seus vols perquè no va poder aconseguir slots -drets d’enlairament i aterratge- al concorregut aeroport de Boryspil, a la capital ucraïnesa. L’exboxejador Vitali Klitxkó, alcalde de Kíev, ha admès problemes perquè “l’aeroport no pot rebre tants vols, però hi estem buscant solucions”. El Madrid, en canvi, s’ha trobat que la seva afició tornava 1.000 entrades, i tindrà un desplaçament menys massiu que el del Liverpool.

Més continguts de