MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 27/08/2011

Per a Michael Schumacher, vint anys no són res

Nuria García
2 min
Michael Schumacher és el pilot que més rècords acumula en tota la història de la Fórmula 1.

BarcelonaEl 25 d'agost del 1991, al circuit de Spa Francorchamps, un jove i desconegut alemany de nom Michael Schumacher es posava al volant d'un Jordan en substitució de Bertrand Gachot. El francès, pilot titular de l'escuderia d'Eddie Jordan, estava detingut a Londres per barallar-se amb un taxista. I Schumacher, amb 22 anys, va sorprendre tothom quan en els primers entrenaments va aconseguir el vuitè millor temps i, en els segons, el sisè, per acabar sortint des de la setena posició. Després d'allò, el nom d'aquell alemany va començar a sonar pel pàdoc del circuit belga, un dels més exigents per als pilots. I va sonar i sona encara en l'actualitat. 20 anys després d'aquell debut accidentat -va trencar l'embragatge a la sortida i no va poder acabar la primera volta-, el Kàiser encara segueix sobre un monoplaça. Va debutar amb Jordan, però quan va acabar aquella cursa, Benetton, en una maniobra ràpida, va obtenir els seus serveis per a les següents curses fins a fer-lo bicampió del món.

"És dur creure que això passés fa tant de temps. Moltes coses han canviat en aquests 20 anys, però n'hi ha una que no: el circuit continua sent sensacional. Spa és com el saló de casa meva", ha dit Schumacher aquest cap de setmana. I és que per a l'alemany, set cops campió del món, sembla que vint anys no són res. Però per a Schumacher, Spa no és només el circuit on va debutar. És un traçat que li porta molts bons records i, en certa manera, ha marcat la seva carrera. Spa és també on va celebrar el seu primer triomf, l'any 1992, just un any després de la primera cursa. I també és el circuit on es va assegurar matemàticament el seu setè Mundial, l'any 2004.

Com diu la cançó de Joan Manel Serrat: "Fa vint anys que tinc vint anys". I això és just el que pensa el Kàiser. Schumacher va debutar amb 22 anys i ara, amb 42 anys, continua lluitant amb aquell esperit que va demostrar el primer dia.

stats