BÀSQUET: LLIGA ENDESA
Esports 24/03/2012

Mig miler de motius per enamorar-se de la Bomba

àlex Gozalbo
3 min
Mig miler de motius per enamorar-se de la Bomba

BARCELONAJoan Carles Navarro, escorta del Barça Regal conegut com la Bomba, es convertirà aquest vespre (20.30 hores) a Valladolid en el segon jugador en actiu que arriba als 500 partits disputats a la Lliga Endesa. Carlos Jiménez (620) és l'únic professional que encara competeix que en suma més que ell.

L'actual capità del Barça Regal va debutar a la màxima competició amb 17 anys, en un partit de la temporada 1997-1998 contra el Covirán Sierra Nevada Granada. "Recordo que vaig sortir a donar-ho tot. M'ho vaig passar molt bé. També recordo que el Palau va corejar el meu nom després de jugar aquells minuts. Allà va començar tot", afirma Navarro, que va sumar 10 punts i 2 rebots en 10 minuts i 43 segons de joc.

Joan Montes, l'entrenador que el va fer debutar, recorda la primera vegada que el va veure: "Jo entrenava el seu germà, i ell, que tenia vuit anys, venia als nostres partits i es posava a tirar a cistella. Ho feia bé, així que li vaig dir que no era capaç de fer-ho amb la mà esquerra. Cinc anys després, quan jo era seleccionador infantil, m'ho va recordar. «Ara ja sé tirar amb l'esquerra i fins i tot defensar», em va dir", explica Montes, que sempre va tenir clar que el jugador arribaria a l'elit.

Un dels esportistes que va viure aquell partit en què Joan Carles Navarro va debutar a la Lliga Endesa va ser Oriol Junyent, un aler pivot de Sabadell que actualment juga al Blusens Monbus. "Recordo que era un xicot molt valent, que no es deixava intimidar i que no s'arronsava per tirar a cistella. Ja tenia un talent increïble, però el més estrany és que semblava un jugador més veterà", diu Junyent a l'ARA. Un any més tard tots dos van coincidir a Can Barça.

Des d'aleshores Joan Carles Navarro sempre ha defensat els colors blaugranes, excepte la temporada 2007-2008, quan va jugar als Memphis Grizzlies de la NBA. "Ho vaig provar i no em va acabar d'agradar del tot, però no me'n penedeixo. Crec que va ser un encert anar-hi, però ara estic molt bé aquí", assegura ara.

Actualment Joan Carles Navarro és el segon millor triplista de la història de la Lliga Endesa, registre en què tan sols el supera Alberto Herreros. A més, és el jugador en actiu que més punts ha anotat.

"He guanyat sis títols i espero que en siguin més. Estic molt content d'haver aconseguit tot això i molt content d'estar en un club com el Barça, que sempre aspira a guanyar-ho tot", explica Joan Carles Navarro. "És per dedicar-ho als companys, al club i a la família, que són els que m'aguanten cada any", diu l'home dels rècords, que avui s'enfrontarà al Blancos de Rueda Valladolid en un partit per al qual serà baixa Boniface Ndong, que dijous va patir una ruptura del múscul oblic per una contusió al maluc esquerre.

La classificació històrica de més partits jugats a la competició l'encapçala Rafa Jofresa (756). L'exjugador, que actualment col·labora a Catalunya Ràdio, reconeix que "a partir dels 30 anys el rendiment físic baixa, però Navarro ha sabut complementar la seva aportació al conjunt amb altres aspectes del joc, que també són molt útils".

Objectiu ambiciós

L'Assignia Manresa, que visita la pista del CAI Saragossa (12.15 hores, Esport3), i el Fiatc Joventut, que juga contra el Blusens Monbus a Santiago de Compostel·la (20 hores), intentaran aconseguir demà una victòria que els permeti disputar les últimes vuit jornades de la Lliga Endesa amb opcions de jugar els play-off pel títol.

stats