FUTBOL CATALÀ
Esports 25/06/2012

Miki Roqué no supera un càncer de pelvis i mor als 23 anys

El jugador català del Betis, Miki Roqué, va morir ahir a l'edat de 23 anys, després d'una llarga malaltia. Al futbolista li van diagnosticar un tumor maligne a la pelvis el març del 2011 i va ser operat fa un any.

N. Arroyo / N. García
2 min
Miki Roqué amb Rafa Gordillo i Pepe Mel quan va anunciar que deixava el futbol per ser operat.

BARCELONAEl jugador català del Betis, Miki Roqué, va morir ahir als 23 anys d'un càncer de pelvis. Al futbolista li van diagnosticar un tumor maligne durant una revisió mèdica al club andalús el març de l'any passat i va ser intervingut el 24 de maig del 2011 a l'Hospital Dexeus de Barcelona per l'equip mèdic dirigit pel doctor Enric Cáceres. Després d'uns mesos en què semblava que havia pogut vèncer la malaltia, el seu estat de salut havia empitjorat en les últimes setmanes i va morir ahir al vespre a Barcelona.

De Tremp a Liverpool

Nascut a Tremp el 8 de juliol del 1988, va fitxar pel Liverpool l'agost del 2005, procedent de les categories inferiors de la UE Lleida. Sota les ordres de Rafa Benítez, va fer el seu debut a la Champions amb només 17 anys, el 5 de desembre del 2006 contra el Galatasaray. Després d'un any al club d'Anfield, va marxar cedit a l'Oldham Athletic i, després, al Xerez i al Cartagena.

L'estiu del 2009 es va comprometre per tres temporades amb el Betis. En un primer moment va participar amb el filial fins a debutar amb el primer equip el 9 d'octubre del 2010. Mig any més tard, i després d'una revisió mèdica, se li va diagnosticar un tumor maligne a la pelvis. En una emotiva roda de premsa el 5 de març del 2011, va explicar que hauria de ser intervingut quirúrgicament per extirpar el tumor, "de grau 1-2", i que l'obligava a deixar temporalment el futbol. Les primeres valoracions apuntaven a "un bon pronòstic" perquè el tumor "s'havia detectat a temps".

Convidat al Camp Nou

El 6 de juny va rebre l'alta mèdica i va iniciar la recuperació. La primera resposta del futbolista va ser molt positiva i fins i tot va poder assistir al partit que el Betis va disputar al Camp Nou contra el Barça el 14 de gener d'aquest any.

En les últimes setmanes, però, el seu estat de salut es va complicar i Miki Roqué no va poder superar el càncer de pelvis. El futbol català estava ahir de dol per la pèrdua d'un jugador molt jove.

stats