LLIGA DE CAMPIONS
Esports 13/03/2013

"SottoMessi": la premsa italiana es rendeix davant el joc del Barça

Tots els diaris italians destaquen el retorn de la millor versió del Barça contra el Milan

Efe
2 min
La portada de 'La Gazzetta dello Sport' després de la golejada del Barça al Milan

Barcelona"Massa Barça per al Milan", "A la classe de Messi" i "Messi acaba amb el somni del Milan" són alguns dels titulars que poden llegir-se a la premsa italiana després de la golejada del Barça.

Així, el diari esportiu 'La Gazzetta dello Sport' subratlla la gesta aconseguida pel conjunt català en remuntar el 2-0 en contra que va encaixar en el partit d'anada a San Siro i obre la portada amb un contundent "A la classe de Messi", acompanyat d'una imatge del davanter argentí durant la celebració d'un dels dos gols que va anotar contra els 'rossoneri'. Ja a les pàgines interiors, fa un joc de paraules amb el cognom de l'argentí i apunta "SottoMessi", 'sotmesos', en italià, mentre afirma que els 'rossoneri' van entrar al camp amb por i els va faltar personalitat. Així mateix, el rotatiu comenta que la derrota "ni tan sols fa mal", ja que "la manera com una versió superlativa del Barcelona, guiat per un Messi meravellós, destrueix les ambicions del jove Milan és tan clara i inapel·lable que apaga qualsevol lament".

En les notes a les jugadors que van disputar el partit al Camp Nou, "La Gazzetta dello Sport" concedeix un 8,5 al conjunt dirigit per Jordi Roura i recorda amb amargor els comentaris que es van fer després de les últimes derrotes encaixades pel Barcelona a la Lliga contra el Reial Madrid i en l'anada de vuitens de la Champions a San Siro, quan es va parlar d'hegemonia perduda. "Encara sort que advertien senyals de la fi d'un cicle. [Ahir, l'equip] semblava el millor Barça de Guardiola. Possessió de la pilota, ritme elevat, reconquesta ràpida de la pilota, precisió en les passades i en els tirs a porta i, a més, un super-Messi", assenyala 'La Gazzetta'.

D'altra banda, el diari 'Corriere dello Sport' destaca en la seva edició digital que ahir hi va haver "Massa Barça per al Milan" i subratlla el "xou de Messi". "Humà, massa humà va ser el Milan d'Allegri davant la presència dels alienígenes del Barcelona, que han tornat a ser ells mateixos i han tornat entre nosaltres per atropellar els 'rossoneri' amb un despietat pòquer", afegeix el rotatiu.

El diari torinès 'Tuttosport' assenyala, per la seva part, un "Milan atropellat al Camp Nou", i afirma: "Els alienígenes no fallen dues vegades", en al·lusió al resultat negatiu amb el qual van tancar el partit d'anada. La remuntada del Barcelona també troba espai als diaris generalistes, amb 'Corriere della Sera', que, en portada, titula: "Messi acaba amb el somni del Milan", i també recorre a un joc de paraules amb el cognom del davanter argentí del Barça en destacar en les pàgines interiors "EstroMessi" [expulsats].

També el diari torinès 'La Stampa' recorre al "Sottomessi", com 'La Gazzetta dello Sport', i assenyala que el conjunt 'rossonero' va cometre errors a causa de la falta d'experiència, mentre 'La Repubblica' dedica un espai en portada a la trobada sota el títol "La 'remuntada' de Messi. El Milan acaba a l'infern". "Els fenòmens arriben als quarts", afirma "La Repubblica", que destaca el pal de Niang al minut 38 del primer temps, amb el qual podria haver obert el marcador 'rossonero'.

El rotatiu assenyala, a més, que la "gàbia" disposada al voltant de Messi no va durar més de cinc minuts al Camp Nou i admet que hi havia massa "optimisme" després de la victòria del Milan a San Siro.

stats