MERCAT DE FITXATGES
Esports 06/08/2011

Milito, el defensa que va brillar al vestidor

Toni Padilla
3 min
Milito, El defensa  que va brillar  al vestidor

Gabriel Milito té un racó en la selecció de les millors imatges de la història del Barça. Quan Lionel Messi va fer els dos gols al Santiago Bernabéu en l'anada de les semifinals de la Lliga de Cam pions, va anar corrent cap al còrner on escalfaven els suplents buscant el seu amic Gabriel Milito, qui el va acollir als seus braços, i van ser immortalitzats per tots els fotògrafs i càmeres.

Gabi Milito torna al club de la seva vida, l'Independiente d'Avellaneda, després de quatre temporades al Barça, on ha inflat el seu palmarès amb tres Lligues i dues Lligues de Campions. Sobre la gespa, però, les lesions i el pas del temps li han anat fent perdre protagonisme. Milito va ser un dels protagonistes indirectes de la final de Roma, ja que el vídeo que el cos tècnic va preparar per abans de la final va fer emocionar els seus companys en veure les imatges del defensa treballant en solitari per recuperar-se de la greu lesió de lligaments creuats que s'havia fet feia un any, en el partit de tornada de les semifinals de la Lliga de Campions contra el Manchester United. Aquella derrota va significar la fi del regnat de Frank Rijkaard al Camp Nou.

Quan Pep Guardiola va arribar al primer equip es va trobar amb un home que treballava dia a dia per tornar als terrenys de joc. Un exemple de superació que es feia escoltar quan deia la seva. A Saragossa -el seu anterior equip-, de fet, Gabi Milito ja havia demostrat la seva personalitat i es va convertir en la veu més forta del vestidor aragonès. I al Camp Nou, tres quarts del mateix.

Professional modèlic, durant aquests quatre anys Milito s'ha convertit en una figura important en la plantilla. La seva professionalitat i el seu caràcter han servit al cos tècnic per trobar un interlocutor molt vàlid. De fet, Milito va crear un petit incendi quan va amenaçar de marxar en el darrer mercat de fitxatges d'hivern. Va ser, segurament, l'única errada del jugador, que va meditar seriosament marxar del club per anar a un club en què disposés de minuts i preparar millor la Copa Amèrica. L'argentí, però, no va comunicar la seva decisió personalment a Guardiola, que es va assabentar per altres fonts que un dels puntals de l'e quip volia marxar. El fet va sorprendre el tècnic de Santpedor, que con fiava cegament en la professionalitat del futbolista nascut a Bernal. Aquella notícia va ser un petit incendi que es va apagar amb un exercici de sinceritat entre l'argentí i el tècnic català. Guardiola li va recordar que no tindria gaires minuts però que valorava molt el seu caràcter. I Milito es va quedar al costat del seu amic Messi, a qui ha fet molt de bé compartir estones amb ell.

Durant aquests anys Milito s'ha convertit en una persona molt propera a Lionel Messi, tant que fins i tot el central feia broma sobre com s'agafaria el davanter la notícia de la seva marxa. El de Rosario no només li va dedicar els gols del Bernabéu, també li va dedicar el títol de Lliga ara fa dos anys, quan les lesions havien martiritzat el central.

La bona relació entre Gabi Milito i Leo Messi va portar, fins i tot, el davanter a demanar a Diego Armando Maradona si podia convocar el central per jugar el Mundial de Sud-àfrica, cosa, però, que el llavors seleccionador no va voler fer. Milito, per altra banda, s'ha fet un fart de defensar públicament Messi, espe cialment davant de la premsa argentina. Aixío doncs, ara Milito torna amb la carta de llibertat al club on es va fer un nom per encarar la part final de la seva carrera. Homes com Mascherano asseguren el caràcter al vestidor. I Fontàs assegura un central esquerrà de nivell.

stats