NATACIÓ
Esports 10/07/2012

El nedador gironí Miquel Suñer fa història amb el creuament del Canal de Catalina

És el primer català en conquerir la 'Triple Corona' i entra a formar part del grup d'elit mundial de la natació de llarga distància a mar obert

Ara
2 min
Miquel Suñer

BarcelonaMiquel Suñer ha entrat avui en el grup d'elit de la natació de llarga distància a mar obert amb la conquesta de la Triple Corona. El gironí és el 53è nedador de la història i el primer català que assoleix aquest reconeixement després d'haver creuat el Canal de la Mànega (2010), fer la volta a l'Illa de Manhattan (2011) i aconseguir, avui, culminar el creuament al Canal de Catalina després de 8h 11' 30'' de travessia -temps encara no oficial-.

La Triple Corona és un dels guardons més importants de la natació a mar obert que distingeix aquelles persones que han superat 3 de les travessies d'ultraresistència més prestigioses del món de manera reglamentària, és a dir, sense neoprè i amb un jutge que ho certifica.

El repte de Suñer ha començat de nit, a les 00:10 (hora Californiana -les 9,10h hora catalana-), a Emerald Bay a l'Illa de Santa Catalina i ha conclòs a les 08:21 (hora Californiana –les 17:21h hora catalana-) al Cap de Palos Verdes a Los Àngeles. El gironí, que ha fet prop de 22.600 braçades durant el repte i ha nedat a una temperatura mitjana de l'aigua de 17ºC, ha aconseguit el quart millor temps de la història de la competició.

Durant tot el recorregut el Miquel ha estat acompanyat per una barca de recolzament amb un jutge que ha certificat la prova i el seu equip, el Doctor Bernat‐Carles Serdà i el Biòleg Lluís Sunyer, que han estat els encarregats de vetllar, de manera constant, pel seu estat de salut i controlar el seu rendiment. Durant les hores que ha durat la prova, el nedador no ha pogut tocar, en cap moment, l'embarcació que l'ha acompanyat i només s'ha permès l'avituallament periòdic per mantenir la correcta hidratació del cos i evitar hipotèrmies ja que ha nedat sense neoprè.

stats