SEGONA DIVISIÓ
Esports 03/11/2012

El Barça B cau golejat a Anduva davant un Mirandés molt pràctic

Sota una forta pluja, l'equip d'Eusebio ha estat castigat per un rival ordenat i disciplinat

El partit entre el Mirandés i el Barça B

Miranda d'EbroEl FC Barcelona B va caure amb claredat per 3-0 davant d'un ordenat CD Mirandés que va sumar la primera victòria al seu estadi i va agafar aire a la classificació sumant tres punts vitals. El partit, condicionat per la intensa pluja caiguda a Miranda de Ebro (Burgos) durant tota la jornada, va començar amb tímid domini blaugrana, que arribava a Anduva després de vèncer l'Osca dimecres passat.

Des del primer minut, els nois d'Eusebio Sacristán van intentar desplegar un joc de toc, amb els extrems molt oberts i els laterals molt incisius, tal com li agrada al Barcelona, encara que sense arribar a crear perill a l'àrea local. Per la seva banda, el Mirandés, que va saltar al camp amb dos davanters i les línies de pressió molt avançades, va apostar per un joc molt més directe que a poc a poc es va anar imposant a la proposta barcelonista.

Així va arribar la primera ocasió clara del partit. Al minut 14 Alain va centrar des de la línia de fons i Iribas va rematar fora per molt poc. Arribava el primer avís.

Mentrestant, els centrecampistes del Barcelona no acabaven d'organitzar el seu joc i no podien connectar amb claredat amb Deulofeu, el més actiu dels pupils d'Eusebio durant tot el partit. En aquest escenari, les ocasions més clares van seguir caient de costat del Mirandés fins que al minut 30 Iribas rebre una bona pilota de Muneta al segon pal, va amenaçar amb el tir i va col · locar la pilota a la xarxa lluny de l'abast d'Oier.

Després del gol, que Anduva celebrar com un bàlsam després dels últims resultats, el Barcelona va intentar donar la rèplica i Deulofeu, que dos minuts abans ja va disposar d'una ocasió des de fora de l'àrea, ho va intentar en dues perillosos serveis de falta que es van anar dalt. Amb el 1-0 al marcador i la sensació de veure doblegats davant d'un bon Mirandés, els jugadors d'Eusebio van marxar als vestidors amb la necessitat de rentar la seva imatge en el segon temps.

I la xerrada d'Eusebio al vestidor va semblar donar resultat, ja que el Barcelona va saltar al camp amb una altra cara, dominant el joc i acostant-se amb més claredat a l'àrea de Goitia. No obstant això, seria el Mirandés què copejaria de nou en els primers instants del segon temps. Al minut 57, Díaz de Cerio va rematar a plaer una pilota pentinat a la sortida d'un córner i va posar el 2-0 al marcador.

El gol va caure com una galleda d'aigua freda per al Barcelona, que començava a veure com el partit se li escapava tot i els canvis introduïts per Eusebio. Tot just uns minuts després, el Mirandés va aprofitar la inèrcia i Díaz de Cerio, el més destacat dels burgalesos, va aprofitar un error de Lombán per quedar-se sol davant Oier, regatejar i posar el 3-0 al marcador.

A partir d'aquest moment, el partit va ser morint a poc a poc, encara que tots dos conjunts encara van disposar de diverses oportunitats que no van encertar a trobar porteria. Al final, un contundent 3-0 que complica el filial barcelonista la lluita pels primers llocs i permet al Mirandés agafar una mica d'aire.

Fitxa Tècnica:

CD Mirandés: Goitia, Garmendia, Caneda, Aitor Blanc, Corral; Iribas (Bernal, min.52), Martins, Iván Agustín, Muneta; Alain (Javi Soria, min.83), Díaz de Cerio (Rayco, min. 68).

FC Barcelona B: Oier, Patric, Sergi Gómez, Lombán, Lobato, Ilie, Sergi Roberto (Espinosa, min.64), Rafinha, Deulofeu, Joan Román (Dongou Tsafack, min.52), Araujo (Luis Alberto, min 46).

Gols: 1-0, min.30: Iribas, 2-0, min.57: Díaz de Cerio, 3-0, min.65: Díaz de Cerio.

Àrbitre: Arcediano Monescillo (Col · legi Castellà Manxec); va mostrar targeta groga als locals César Caneda i Alain.uip