NATACIÓ

Els catalans Mireia Belmonte i Antonio Arroyo, campions d'Espanya dels 5 quilòmetres en aigües obertes

Belmonte ha topat amb la resistència de Paula Ruiz

Antonio Arroyo i Mireia Belmonte s'han proclamat campions d'Espanya i d'aigües obertes després d'imposar-se a Banyoles en la modalitat de 5 quilòmetres. Els favorits han complert amb les expectatives, i els catalans Mireia Belmonte (UCAM) i Antonio Arroyo (Atlètic Barceloneta) s'han proclamat campions d'Espanya aquest diumenge al matí, encara que per aconseguir-ho han hagut de mostrar la seva millor versió.

La final en categoria femenina ha sigut molt ajustada. Mireia Belmonte s'ha emportat la victòria amb un temps de 57 min 52 s, seguida de molt a prop per la júnior Paula Ruiz (que ahir va quedar campiona d'Espanya en els 10 quilòmetres), que ha donat guerra fins al final i ha aconseguit quedar segona amb un temps de 57:53, per davant d'una altra de les favorites, Érika Villaécija, que ha acabat tercera amb 58:08.

En categoria masculina, el català Antonio Arroyo ha vençut amb certa superioritat a les aigües de Banyoles, que marcaven una temperatura 26,8 ºC. El nedador del Club Atlètic Barceloneta ha sigut l'únic a baixar dels 54 minuts, amb un temps de 53:57.

Un altre dels que partia com a favorit, Pol Gil, del CN Vallirana, ha quedat segon a 5 segons del guanyador (54:02). El gallec Gaspar Andrade, que ahir va vèncer en la carrera de 10 quilòmetres, ha aconseguit una meritòria tercera posició a 8 segons de Gil (54:10).

Així s'ha acabat el campionat d'Espanya d'aigües obertes, que s'ha disputat per quarta edició consecutiva a Banyoles i que ha deixat com a campions els júniors Gaspar Andrade i Paula Ruíz en els 10 quilòmetres aquest dissabte, i Mireia Belmonte i Antonio Arroyo en la disciplina de 5 quilòmetres aquest diumenge.

Més continguts de