Mireia Belmonte s'emporta la plata en els 400 estils

La badalonina, només superada per Hosszú, suma el sisè metall en un mundial de natació

La badalonina Mireia Belmonte ha tancat la seva participació al Mundial d'Hongria sumant una plata en els 400 m estils. En la darrera prova que disputava a Budapest, els 400 metres estils, Belmonte ha repetit la posició que ha obtingut aquest matí i ha aconseguit la tercera medalla en aquest Mundial i la sisena del seu medaller mundial particular (ha igualat les tres medalles del Mundial de Barcelona del 2013, on va fer dues plates i un bronze). 

Com ha passat a la ronda prèvia, Belmonte s'ha tornat a trobar amb la sòlida oposició de la icona local, la campiona olímpica i plusmarquista mundial Katinka Hosszú, gran dominadora dels estils en els tres darrers mundials, on ha guanyat les sis curses de 200 m i 400 m estils. 

En la darrera final d'aquest Mundial, Belmonte ha nedat pel carril 5, just al costat de l'hongaresa, que ha manat en tot moment. La badalonina ha seguit el deixant de la gran favorita, i ha acabat segona en la primera sèrie, la papallona, però ha perdut distància en esquena, un dels registres que li costen més, en què l'ha superat una rival japonesa. Mentrestant, Hosszú s'ha distanciat. Belmonte també ha patit en el tercer estil, la braça, però ho ha remuntat amb el crol i ha superat la canadenca Sydney Pickrem en els últims 50 metres.  

Belmonte millora d'aquesta forma el bronze assolit en aquesta mateixa modalitat als Jocs de Rio de l'any passat, on va quedar darrere de l'hongaresa Katinka Hosszú i de la nord-americana Maya Di Rado.

Amb aquest or, Hosszú ha sumat quatre medalles a Budapest (dos ors, una plata i un bronze), i en el total de la seva carrera ja acumula 10 medalles en mundials (sis ors, una plata i tres bronzes).