Obituari
Esports 04/12/2011

Mor el futbolista brasiler Sócrates als 57 anys

El mític migcampista, un dels millors jugadors brasilers de la història, ha mort aquest matí a Sao Paulo per problemes de salut derivats de la seva addicció a l'alcohol

Efe
1 min
Sócrates en un partit benèfic al costat de l'expresident brasiler Luiz Inacio Lula da Silva

BrasíliaL'exfutbolista Sócrates, que va disputar els mundials de 1982 i 1986 amb la selecció brasilera, ha mort avui als 57 anys a un hospital de Sao Paulo on estava ingressat per problemes derivats de l'alcoholisme, han informat fonts mèdiques.

Sócrates Brasileiro Sampaio de Sousa Vieira de Oliveira va deixar de respirar com a conseqüència d'un "xoc sèptic" pel qual estava sent tractat amb potents antibiòtics des de dijous passat, quan va ingressar a l'Hospital Albert Einstein.

Sócrates, reconegut per l'elegància del seu joc, va militar durant gairebé tota la seva carrera al Corinthians, que aquest diumenge pot proclamar-se campió brasiler per cinquena vegada. També va jugar a la Fiorentina (Itàlia) i al Flamengo, el Santos i el Botafogo (Brasil).

El brasiler va conjugar el futbol amb la política, ja que va ser un actiu militant d'esquerres i va participar en múltiples protestes contra la dictadura del seu país.

stats