EUROPA LEAGUE
Esports 22/08/2012

El Llevant juga per primer cop un partit europeu al camp del Motherwell escocès

L'equip granota debuta a l'Europe League jugant l'anada del 'play-off'

Efe
2 min

ValènciaEl Llevant, després de més de cent anys d'història, disputarà dijous a la localitat escocesa de Motherwell el primer partit en competició europea de la seva història, amb el somni de superar l'eliminatòria i disputar la fase de grups de la Lliga Europa a partir del setembre. El partit que obre l'eliminatòria es disputarà a la ciutat industrial de Motherwell, a pocs quilòmetres de Glasgow, on l'equip que entrena Juan Ignacio Martínez intenarà fer el primer pas cap a la classificació. La tornada es juga una setmana després, el dia 30, a l'estadi Ciutat de València.

Aquest primer desplaçament europeu llevantinista s'ha vist marcat pels problemes en el visat del migcampista senegalès Pape Diop per poder entrar al Regne Unit, fet que ha provocat que el futbolista no pugui viatjar i que el desplaçament hagi patit un retard de tres hores. El club treballa per intentar solucionar els problemes de visat del futbolista perquè pugui viatjar a Escòcia, encara que en principi és baixa per a un partit en què sortia com a titular.

Juan Ignacio Martínez, entrenador del Llevant, perd per lesió el lateral Juanfran García i el migcampista Pedro Ríos, mentre que el migcampista polonès Dariusz Dudka no pot jugar en no haver estat inscrit a temps a la llista oficial de la Lliga Europa. No obstant això, la gran novetat per al tècnic del Llevant és que podrà comptar amb el davanter grec Theofanis Gekas, a qui la UEFA ha permès inscriure tot just unes hores abans de viatjar fins a Escòcia. Gekas ja va jugar els primers minuts com a llevantinista diumenge passat en Lliga davant l'Atlètic de Madrid i es podria estrenar com a titular, en detriment d'Àngel Rodríguez en l'atac.

El Motherwell és un club de la classe mitjana del futbol escocès que només ocasionalment ha estat alternativa als grans del seu país i que disputa aquesta eliminatòria després d'haver estat eliminat en la fase prèvia de la Lliga de Campions pel Panathinaikòs grec, que va guanyar per 0-2 a Escòcia i per 3-0 a Atenes. En l'actualitat ocupa la segona posició de la Lliga escocesa, en què aquest any no juga l'històric Rangers, amb dos empats i una victòria en tres jornades. El seu únic triomf el va obtenir a domicili contra el Kilmarnock en l'últim partit gràcies a dos gols del davanter Jamie Murphy (1-2).

Tant a la Lliga com en competició europea, el tècnic del Motherwell, Stuart McCall, ha comptat amb un reduït grup de jugadors i amb molt poques variants en les formacions, per la qual cosa no s'esperen sorpreses en la seva formació. Amb independència dels detalls de l'equip, s'espera un estil marcat per l'estil britànic, en què no faltin ni els desplaçaments llargs, ni les pilotes a l'àrea. Un dels dubtes per a la trobada se centra en el defensa Simon Ramsden, que es va retirar lesionat el cap de setmana a la primera meitat del partit a Kilmarnock.

Alineacions probables:

Motherwell: Randolph, Ramdsen o Cummins, Hutchinson, Hateley, Hammell, Law, Lasley, Humphrey, Ojaama o Francis Angol, Higdon i Murphy.

Llevant: Munúa, Pedro López, Ballesteros, Navarro, Nikos, El Zhar o Míchel, Pallardó, Iborra, Juanlu, Barkero i Gekas o Àngel.

Àrbitre: Antti Munukka (FI)

Estadi: Fir Park

Hora: 20.45

stats