MOTOCICLISME
Esports 01/10/2011

Márquez marca el millor temps a Motegi

El català marca la vuitena pole position de la temporada el dia en què Stefan Bradl, líder del mundial per només sis punts, es classifica vuitè

Efe
2 min
Marc Márquez, feliç per la nova 'pole' que ha aconseguit a Motegi. TORU HANAI / REUTERS

MotegiEl català Marc Márquez (Suter) ha aconseguit el millor temps en els entrenaments de Moto2, el vuitè millor resultat de la temporada, per al Gran Premi del Japó. A més, Stefan Bradl, líder del mundial per només sis punts d'avantatge, no ha pogut passar de la vuitena posició.

Sergio Gadea (Moriwaki), ha patit una forta caiguda que ha obligat a evacuar-lo en ambulància a la clínica del circuit i d'aquí a un centre mèdic proper en helicòpter per avaluar les seves lesions.

El suís Thomas Luthi (Suter), que ja ha estat dels més ràpids en els entrenaments lliures, es s'ha posat molt aviat al capdavant de la classificació provisional amb un temps de 1:52.558, però les proves oficials no havien fet més que començar i ha hagut molts canvis al capdavant, com el que ha protagonitzat Marc Márquez (Suter) poc després, en posar-se primer amb un registre de 1:52.190.

Luthi i Márquez han estat protagonistes destacats de les proves oficials, però no els únics, ja que els britànics Bradley Smith (Tech 3) i Scott Redding (Suter) també han estat molt actius i lluitant en tot moment per un lloc a la primera línia de la formació de sortida.

Mentre, el líder del mundial, l'alemany Stefan Bradl (Kalex), era cinquè després d'Smith i buscava amb afany esgarrapar aquestes dècimes de segon que li permetessin acostar al seu rival pel títol, Marc Márquez, en aquells moments amb més d'un segon d'avantatge a la taula de temps.

En les voltes finals, ja amb pneumàtics nous en les motos de gairebé tots els pilots, ha tornat a aparèixer Marc Márquez, que en el seu primer intent no ha pogut rebaixar el seu registre per només set mil·lèsimes de segon, mentre que per darrere s'anaven apropant l'italià Andrea Iannone (Suter), que s'ha posat segon i ha desbancat Luthi en aquells moments tercer, però que encara no havia enllaçat una volta ràpida neta, sense pilots per davant en pista.

Durant alguns girs ho ha intentat el pilot suís, però si bé ha arribat a posar-se segon, ha acabat la seva millor volta ràpida a setanta mil·lèsimes de segon del català, que tampoc ha estat exempt d'ensurts, en estar a punt de caure.

Com els grans campions, una volta després Marc Márquez ha tornat a rebaixar el seu millor temps i l'ha deixat establert en 1:52.067, el que representava la seva vuitena millor classificació d'entrenaments de la temporada, per davant de Thomas Luthi i d'Andrea Iannone, mentre que l'alemany Stefan Bradl tornava a sucumbir a la pressió i es veia relegat a la vuitena posició.

Menció especial es mereix el també català Jordi Torres, que al manillar d'una de les Suter de l'equip de Jorge Martínez "Aspar" i en un circuit que visitava per primera vegada, ha aconseguit classificar-se onzè.

No ha estat exempta d'ensurts l'única jornada d'entrenaments oficials de Moto2 i un dels més perillosos l'ha protagonitzat el català Pol Espargaró (FTR), que ha caigut en trepitjar el piano a l'entrada a la recta de meta i a punt ha estat de ser atropellat per un altre pilot en quedar enmig de l'asfalt.

Al final tot ha quedat en un ensurt i Espargaró ha pogut recuperar la moto, que s'havia quedat a l'altre costat de la pista, per entrar al seu taller, reparar-la i poder finalitzar les proves oficials en la 21a plaça.

stats