03/05/2012

Mou i Cristiano ja tenen la seva Lliga

2 min
Mou i Cristiano ja tenen  La seva Lliga

Una Lliga amb accent portuguès. El Reial Madrid no va fallar ahir a San Mamés (0-3) i es va proclamar campió de Lliga per 32è cop en la seva centenària història. Amb l'agressivitat i competitivitat de José Mourinho i els gols de Cristiano Ronaldo, el Madrid aconsegueix sumar el seu segon títol en aquests quatre anys de Guardiola com a tècnic del Barça. Després de la Copa del Rei de la temporada passada, la Lliga esdevé el gran botí d'un equip que ha batut el rècord de gols de Primera Divisió i ha demostrat una contundència ofensiva increïble.

Com a símbol del que ha estat aquest Madrid, l'equip blanc va guanyar ahir a Bilbao amb agressivitat en defensa, un ritme físic difícil de seguir i una efectivitat ofensiva espectacular. Higuaín, que va ser per sorpresa titular just ara que es parla de la seva sortida del club blanc, Özil i Cristiano Ronaldo van fer els gols en un estadi, San Mamés, que va acabar protestant les decisions de Teixeira Vitienes, que va expulsar per dues mans involuntàries Javi Martínez però no va veure un penal clar de Khedira per mans amb 0-1. Les polèmiques arbitrals, de fet, han acompanyat tota la temporada el Madrid. Així, ahir durant el descans del partit de Bilbao Josep Guardiola va comparèixer en roda de premsa després del triomf del Barça davant del Màlaga i va ser més explícit que mai sobre aquest aspecte, en afirmar que "nosaltres hem arribat a estar 13 punts per sota el Madrid, i no hi ha tanta diferència. El Reial Madrid és just campió de Lliga, que quedi clar. Però aquest any han passat moltes coses que s'han amagat pel nostre silenci, però han passat".

El Barça havia guanyat pocs minuts abans al Camp Nou, per la qual cosa el Madrid només podia ser campió ahir si guanyava. I al descans ja ho feia per 0-2. Cristiano, per cert, va fallar un penal amb 0-0 i veu com Messi té dos gols més en la lluita per ser el màxim golejador de Primera.

Celebracions amb provocació

El Madrid celebrarà la Lliga aquesta nit a la Cibeles amb la seva afició. Ahir ho va celebrar sobre la gespa amb certa polèmica, ja que Cristiano Ronaldo es va encarar amb el jugador local Javi Martínez, a qui va fer una botifarra. El jugador portuguès també va provocar l'afició basca assenyalant l'escut del Madrid i cridant que el Madrid havia guanyat la Lliga a casa seva, un gest que també va fer Pepe. Mourinho, per la seva banda, va abraçar-se amb els membres del seu cos tècnic i la seva primera reacció va ser fer un número 7 amb els dits: les Lligues que ha guanyat ell com a entrenador a Portugal, Anglaterra, Itàlia i Espanya. El president Florentino Pérez no va ser a Bilbao i rebrà avui els seus jugadors.

stats